Djurgårdens Marcus Davidsson tar emot lagkamraternas gratulationer efter sitt 2–0-mål.

Djurgården tillbaka med besked

Efter tre raka matcher utan vinst kom anfallsspelet igång igen för Djurgården. 4–1-segern mot Örebro gör att stockholmarna är i toppen av SHL.

|

Tre matcher i följd utan vinst och en skadad Jacob Josefson. Hur står det till med Djurgården egentligen? Det var det säkert många som undrade inför matchen mot Örebro.

Jo, tack. Ganska så bra, visar det sig.

Svaret till de som tvivlat kom nästan direkt från Emil Bemström som gjorde 1–0 till Djurgården redan 32 sekunder in i den första perioden. Det var SHL-skyttekungen Emil Bemströms elfte mål för säsongen.

Hemmalaget bjöd på ett flygande anfallsspel som gav utdelning gång på gång. Örebro hade svårt att hänga med och det krävdes storspel från målvakten Stefan Steens sida för att hålla ner siffrorna i den första perioden, där Djurgården vann skotten 14–6.

- Vi har inte tävlat tillräckligt de tre senaste matcherna, men nu tycker jag vi är där, sade Bemström till C More i den första periodpausen.

Örebro fick ordning på spelet i den andra perioden och höll jämna steg på isen – men knappast i målprotokollet.

Linus Hultströms 3–0 i numerärt överläge i början av den andra perioden framkallade ett målvaktsbyte i Örebro. Eero Kilpeläinen ersatte Stefan Steen och fick släppa in ett mål innan Örebro i den tredje perioden fick in en reducering i numerärt överläge.