Skellefteås Bud Holloway jublar efter att ha gjort 2–0-målet mot Djurgården i SM-kvartsfinalen i ishockey.

Djurgården nollat – efter Holloways klassmål

Skellefteå nollade Djurgården. Fjolårsfinalisten vann det första kvartsfinalmötet på Hovet med 2–0 – efter ett klassmål av Bud Holloway och storspel av Mantas Armalis i bortamålet.

|

Skellefteå slog ut Djurgården i SM-semifinalen i ishockey i fjol.

Och västerbottningarna, som slutade femma i grundserien bakom just Dif, har kopplat greppet även om årets slutspelsuppgörelse mellan lagen.

Första kvartsfinalmötet på Hovet slutade 0–2.

Och matchen var precis så jämn som många förväntat sig.

Plockade ner på volley

Efter en mållös förstaperiod lyckades gästerna straffa Djurgården två gånger om i slutet av den andra perioden. Med 11.58 på klockan spräckte Robin Alvarez nollan när han styrde in ett skott i powerplay.

Hemmalaget låg sedan på för en kvittering och Dick Axelsson hade en puck i ribban, men något mål blev det inte. I stället utökade Bud Holloway för gästerna några sekunder senare.

Ett riktigt klassmål.

31-åringen plockade ner en hög puck på volley vid blålinjen, vände runt – och bombade in 2–0 i bortre krysset med sekunder kvar av perioden.

- Jag blev glad när jag lyckades plocka ner den. Jag försökte få till ett snabbt skott och lyckades få den över axeln (på Adam Reideborn). Det är nog ett av mina snyggaste, sade Holloway till C More om målet.

Djurgården fick chansen i powerplay med 14 minuter kvar, men Skellefteå jobbade hårt och täckte skott framför en storspelande Mantas Armalis i bortamålet (31 räddningar).

- Det är det som avgör i dag, sade Skellefteå-tränaren Tommy Samuelsson till C More om skottäckandet.

Dömdes bort

Djurgården jagade desperat efter en reducering och stockholmarna hade också en puck i nät med sju minuter kvar, men Daniel Brodins mål dömdes bort för spark.

Därmed leder Skellefteå matchserien som avgörs i bäst av sju.

- Vi har en hel del frilägen som vi inte förvaltar. Sedan känns det surt att vi träffar ribban, spelet vänder och de gör mål, sade Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.

Nästa match spelas i Skellefteå på måndag.