Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sandra Näslund tröstas av kung Carl XVI Gustaf.

Djupt besviken Näslund tröstades av kungen

Så tänkte Sandra Näslunds pappa när dottern gick i mål. Och besvikelsen var mycket stor i hela svensklägret efter det missade guldet. Efteråt tröstades Sandra Näslund av kung Carl Gustaf, som följde finalen på plats i Bokwang.

Uppe på läktaren sjönk Putte Näslund, pappa till Sandra Näslund, ihop och stirrade chockat rakt ner för några korta sekunder. Han klappades om medan han skakade på huvudet.

Och när hon passerade mållinjen som fyra i finalen for en enda tanke genom huvudet:

- Helvete.

Sedan konstaterade han:

- Den där försmädliga fjärdeplatsen, den vill man ju inte ha. Hon kom ut som trea i starten och sedan blev hon blockad och kom inte förbi. Det måste vara någonting som hon är förbannad över.

Det skulle senare visa sig vara armbågen från schweizaren Fanny Smith, som enligt svensklägret trängde ut Näslund.

Tårarna rann

Efter finalen pratade den djupt besvikna Näslund med journalister, men klarade inte att hålla tillbaka gråten. Hon tröstades också av kung Carl Gustaf, som såg finalen på plats i Bokwang. Han klappade henne på axeln och sade uppmuntrande ord medan Näslund skakade på huvudet.

- Det var så himla tråkigt för hennes del, att hon inte nådde hela vägen fram. Hon har ju gjort så fina resultat tidigare, säger kungen och fortsätter:

- Tävling är tävling. Det är alltid tuffa förhållanden och ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Det är så vansinnigt små marginaler och alla är så duktiga och har lagt ner så mycket träning. Lite tur måste man också ha.

Stannar OS ut

TT: Kungen tröstade henne när hon var så besviken, hur kändes det?

- Nja, det vet jag inte, hon vill nog vara med sina kompisar nu och de som hon verkligen känner, säger han, och blickar mot Sandra Näslund som förenades i en mycket lång kram med Lisa Andersson.

Kungen satt ihop med Sandra Näslund och Lisa Andersson när de svenska herrarna åkte.

- Ja, vi satt här på läktaren och hon förklarade vad det hela gick ut på, så att säga. Då sa jag, okej jag kommer när ni kör, säger han.

Kungen stannar till slutet av OS och tänker titta på svenskarna i bland annat femmilen och tremilen.