Novak Djokovic är utslagen ur Australian Open.
Novak Djokovic är utslagen ur Australian Open.

Djokovic osäker på framtiden efter uttåget

Novak Djokovic slog upp armbågsskadan och slogs ut ur Australian Open. Efteråt kunde serben inte säga när han kommer att spela sin nästa match.

ANNONS
|

Sydkoreanen Chung Hyeon fortsätter att samla skalper i herrturneringen i Australian Open-tennisen. Först slog 21-åringen ut världsfyran Alexander Zverev, Tyskland. I åttondelsfinalen var det förre världsettan Novak Djokovics tur.

Den 58-rankade Chung vann i tre raka set: 7–6, 7–5, 7–6.

Djokovic hade inför grand slam-turneringen inte spelat match sedan han bröt fjolårets Wimbledon-kvartsfinal med en armbågsskada. Bekymren återkom mot Chung.

- Det känns inte bra, tyvärr. I slutet av första set började det göra ondare och jag var tvungen att stå ut med det till slutet av matchen, säger Djokovic.

ANNONS

Den 30-årige serben kunde inte ge några besked om hur allvarlig den nygamla skadan är.

- Det är frustrerande när man har så mycket tid och inte blir helt bra men det är som det är. Jag är tacksam över att jag fick chansen att spela, säger han.

I kvartsfinalen ställs Chung mot Tennys Sandgren, USA, som skrällde mot femteseedade Dominic Thiem, Österrike. Bataljen över fem set – 6–2, 4–6, 7–6, 6–7, 6–3 – varade i nära fyra timmar.

Kvartsfinal nummer 14

När Djokovic föll gick det bättre för en annan av de stora veteranerna. Den regerande mästaren Roger Federer är i sin 14:e kvartsfinal i Melbourne efter 3–0 i set mot ungraren Marton Fucsovics, 6–4, 7–6, 6–2.

Härnäst ställs den 36-årige schweizaren – som vunnit samtliga 13 tidigare kvartsfinaler han varit i – mot Tomas Berdych, Tjeckien.

- Jag har sett hans matcher. Jag är glad för hans skull. Han är tillbaka från ryggproblemen under förra året, säger Federer om Berdych.

ANNONS

- Om någon känner till ett säkert sätt att slå honom vill jag gärna veta det, säger Berdych, som besegrade italienaren Fabio Fognini i tre raka set.

Trotsade smärtan

På damsidan tog sig den rumänska världsettan Simona Halep enkelt till kvartsfinal. Hon besegrade japanskan Naomi Osaka i två snabba set, 6–3, 6–2, men siffrorna berättar inte hela historien.

Halep har problem med ena fotleden.

- I går kväll var det riktigt tufft. Jag kunde inte sova, jag hade ont överallt. Men jag sov i två timmar före matchen och efter det kände jag mig fräsch, säger hon.

I kvartsfinalen får Halep möta Karolina Pliskova, som vann det heltjeckiska mötet med Barbora Strycova, 6–7, 6–3, 6–2.

Även US Open-finalisten Madison Keys är vidare. Amerikanskan vann mot fransyskan Caroline Garcia i två set, 6–3, 6–2.

Keys missade förra årets Australien Open på grund av skada och är glad över att vara tillbaka i Melbourne Park.

ANNONS

- Just nu trivs jag verkligen med jobbet, säger hon.

22-åringen har inte tappat ett set i turneringen hittills och möter härnäst 2016 års mästare Angelique Kerber. Tyskan vann sin åttondelsfinal mot Xie Shuwei, Taiwan, med 4–6, 7–5, 6–2.

TT-AFP

ANNONS