Discgolfklubben expanderar med ny bana: ”Kommer bli ett lyft”

En ny discgolfbana har invigts i Lindberg och det är en kuperad terräng och långa hål som utgör utmaningen.
– Många kommer nog behöva bättra på sin kondition, säger Daniel Jäverbo, ordförande i Varbergs Discgolfklubb.

ANNONS
LocationVarberg|

Vårsolen skiner över den nybyggda discgolfbanan i Lindberg. Daniel Jäverbo och Johan Dennefors, ordförande, respektive kassör i Varbergs Discgolfklubb, parkerar sina bilar på gräsytan som just nu utgör en provisorisk parkeringsplats.

– Det är en del röj innan allt blir färdigt med riktig parkeringsplats, klubbstuga och så vidare. Men vi har fått banan spelbar, säger Daniel Jäverbo.

De har varsin ryggsäck full med discar. Johan har plockat upp ett par av dem som han fingrar på medan han pratar om allt jobb man lagt ner för att få ihop allt i tid till invigningsturneringen, som hölls på annandag påsk. Till slut kan han inte hålla sig längre.

ANNONS

– Jag är så himla sugen på att kasta några discar, säger han medan han går fram till närmsta tee.

Ökat intresse

Det ökade intresset för discgolf i trakten gjorde att klubben förra året insåg att det inte räckte med den bana man hade på Håsten. Det skulle inte fungera att ordna egna aktiviteter samtidigt som det kom folk som bara ville kasta några kast.

– Dels var det en effekt av pandemin med folk som letade efter något att göra, så vi fick fler medlemmar. Sedan hade vi alltid drömt om att göra en egen 18-hålsbana och vi kände att nu hade vi chansen, säger Johan Dennefors.

Efter en del letande efter en bra mark som passade föll valet på ett område i Lindberg. Den nya banan beskrivs som svårare än den i Håsten. Hålen är i snitt 20-30 meter längre, och terrängen är mycket mer kuperad.

Hålet där Johan, och sedan även Daniel, kastar ut på är ett bra exempel på det då den avslutas med en rejäl stigning innan korgen. Väl vid närspelet har man lite puls.

– Många kommer nog behöva bättra på sin kondition har vi märkt, säger Daniel Jäverbo.

Svårslaget banrekord

Den högsta klassen i invigningstävlingen vanns av Kristian Bengtsson, som är en av de bästa discgolfarna i Sverige. Hans score blev hela sex slag under par.

ANNONS

– Han gjorde en helt otrolig runda. Det banrekordet kommer nog stå sig väldigt lång tid framöver, säger Johan Dennefors.

Trots att banan går att spela på är det en del fix kvar innan den blir helt tipp topp. Under invigningstävlingen fick man in en del respons.

– Vi får testa oss fram en del första året och så ser vi över saker som kan förbättras.

Banan innebär att klubben kommer kunna utöka sina aktiviteter ytterligare framöver. Redan nu har man bland annat igång ett seriespel som heter Veckokastet, Varberg Open på sommaren, och en seniorsatsning som pågår.

– Jag tror det kommer bli ett lyft för discgolfen häromkring, säger Daniel Jäverbo.

ANNONS