Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgårdens Hanna Olsson. Arkivbild.

Dif-profil kritisk mot supportrarna

Det var fri entré till Djurgårdens SDHL-match på Hovet. Ändå kom det inte fler än 432 personer och såg 2–5-förlusten mot HV71.

- Med tanke på hur bra Djurgårdens supportrar är tänker man att det borde kunna gå att göra bättre. Jag brukar ofta vara på herrarna och titta och då är det nästan slutsålt varje match, säger Djurgårdens landslagsforward Hanna Olsson till DN.

Knappt ett dygn tidigare förlorade Dif:s herrar mot Färjestad i SHL inför 8 098 åskådare på samma arena. Olsson är besviken på att damerna inte har bättre stöd och riktar en uppmaning till supportrarna:

- Det är en enorm uppslutning kring Järnkaminerna och de säger sig ha Sveriges bästa supportrar. Men är man Sveriges bästa supportrar så tycker jag att man ska kunna sluta upp till damernas matcher också. Man är egentligen ingen Djurgårdssupporter om man aldrig går på damerna tycker jag, säger hon.

Hemmalaget tog ledningen i matchen, men HV71 vände och vann. Mycket tack var den finska stjärnduon Sanni Hakala (två mål) och Riikka Vällilä (två assist).

Jönköpingslaget ligger fyra medan Djurgården är sexa i den haltande tabellen.