Den mest meningslösa match som någonsin spelats

Fem minusgrader som kändes som femtio. En plan som mer liknade den på Sjöaremossen än något som ska användas för fotboll. Varför spelades egentligen den här matchen?

ANNONS
|

Även en inställd match är en match, om vi ska använda en gammal Ulf Lundell-referens. Kanske skulle någon ha tänkt på det den här onsdagen? För det finns väl inte ens en tränare som kan få ut något av det här?

Kyleffekt är ett modeord, men också något som förklarar tydligt vad som sker. Fem minus kan kännas som femton om vinden är stark och kommer från rätt (fel) håll. Och precis så var det på Varberg Energi Arena.

Spelarna var inte sugna, tränarna ville hellre in och dricka kaffe och domarna gick och kollade på klockan lika ofta som på själva spelet. Är det verkligen någon mening att spela fotboll då?

ANNONS

Kommer verkligen Joakim Persson eller Pierre Krantz basera ett enda beslut under resten av säsongen på något som hände på isen, förlåt gräset

Jag fattar att lagen behöver sina matcher inför säsongen, att det är svårt att hitta ett annat datum i ett redan fullsmockat schema. Men ärligt talat, fick någon ut någonting av det här? Kommer verkligen Joakim Persson eller Pierre Krantz basera ett enda beslut under resten av säsongen på något som hände på isen, förlåt gräset.

Det är bara att tacka högre makter för att det inte blev någon allvarlig skada i kylan. Det var smått komiskt att se professionella fotbollsspelare trippa i jakt på en förlupen boll ut mot sidlinjen.

Att få en konstgräsplan i bra skick med så här många dagar av iskall vinter bakom, då finns det bara en lösning, uppvärmning

Men det här är ingen kritik mot Varbergs kommun eller någon annan aktör. Att få en konstgräsplan i bra skick med så här många dagar av iskall vinter bakom, då finns det bara en lösning, uppvärmning. Men även om det säkert kommer höjas röster om detta så ska det väl till mer än en vinter med minusgrader för att den investeringen ska anses nödvändig, det håller nog de flesta skattebetalarna med om.

Kan vi säga någonting om matchen då? Varbergs Bois tog väl över mer och mer och borde kanske ha fått utdelning i andra halvlek. Framförallt var Alexander Johansson nära att näta mot sitt gamla lag. Istället var det Tvååker som avgjorde sent.

ANNONS

Mergim Laci hade prickat ribban med ett rungande skott kort innan målet och kanske är det i år som den tidigare FFF-talangen äntligen får lite kontinuerlig speltid. Att det finns kvalitet som håller väldigt hög division ett-nivå i den kroppen, det vet vi sedan gammalt.

Men resten av matchen lämnar vi därhän. Som jag tror att tränarna också gör.

Läs mer: Se matchen i repris här

ANNONS