Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmös tränare Milos Milojevic var kritisk till de många gula kort som delades ut i CL-kvalet.
Malmös tränare Milos Milojevic var kritisk till de många gula kort som delades ut i CL-kvalet. Bild: Andreas Hillergren / TT

"Delade ut gula kort som julklappar"

Första kvalmatchen mellan Malmö FF och Vikingur Reykjavik resulterade i hela nio gula kort.
Efteråt kunde de båda lagens tränare knappt tro sina ögon.
– Domarna delade ut gula kort som julklappar, säger MFF-tränaren Milos Milojevic.

Malmö FF vann med 3–2 och har med sig ett måls ledning till returmatchen i Reykjavik. Men kanske borde det ha varit mer och en tryggare ledning.

– Våra analytiker sa att vi hade runt 40 skott på mål. Så det är bra att vi skapar chanser, men vi måste jobba på skärpan, säger Milos Milojevic innan han går in på den stora snackisen – alla gula kort och utvisningen av Kristall Máni Ingason.

Att utvisningen var korrekt i sig är inget att diskutera, men att matchen kom att innehålla så många gula kort var en annan sak.

– Vi måste också anpassa oss till lite annorlunda domare i Europa än i allsvenskan. Hälften av de gula korten i den här matchen hade inte varit något i allsvenskan. Det var som att han delade ut julklappar. Det var viktigt för oss att behålla alla på plan, säger Milojevic som får medhåll av sin isländska kollega Arnar Gunnlaugsson.

– Domaren borde låta spelet flyta på. Fansen kommer hit för att se tempo och flyt. Nu var det som Milos säger, julklappar. Detta var på väg att utvecklas till en riktigt fin match, men det dog lite med alla gula kort.

Som resultat av Kristall Máni Ingasons två gula kort tvingades Vikingur att spela mer än en halvlek med en man mindre. Med det sagt är de nöjda med utgångsläget inför returen nästa vecka.

– Hjärtat vi visade gjorde att vi förtjänade ett turmål på slutet, säger Vikingurtränaren.