Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Falkenberg-Degerfors Bild: Håkan Johansson
Falkenberg-Degerfors Bild: Håkan Johansson

Mattias Nilsson: Degerfors var allt Falkenberg vill vara

Efter nederlaget mot Degerfors IF vet vi en sak: Falkenbergs FF har en del att jobba vidare med. Främst måste sidledsspelet utanför offensiv box bort.

Det sista jag sa till Falkenbergs FF:s sportchef Håkan Nilsson innan jag lämnade Vinåvallen var: ”Solen går upp i morgon också”.

Även fast arenan just då omgavs av en tryckande tät dimma.

Falkenbergs FF var väldigt medvetna om vad som väntade den här söndagseftermidadagen. Ett fränt, spelskickligt och snabbt fotbollsrullande Degerfors IF pumpat med självförtroende efter avancemanget till Allsvenskan - och dessutom en vinst mot Elfsborg i första cupomgången.

I dessa publikfria tider hördes Mahmut Özen gasta positionering till unge Oliver Hintsa som han hade några hack framför sig i planen. Tobias Karlsson och Adam Bergmark Wiberg var inte heller helt överens vid ett uppspelstillfälle. Och ”Stoffe” Carlsson tjoade till Viktor Noring när bollen inte landade rätt på mittplan.

Det var känslorna utanpå för FFF och en hel del frustration, men bättre det än att man bara lommar runt tyst och inte försöker lösa problemen.

Svenska cupen må vara av tävlingskaraktär. Men så fort ett lag förlorar är loppet närmast kört. Då förvandlas fortsättningen mer till ”en bra träningsmatch att få i benen”.

Kalle Björklund en ljusglimt

En ljusglimt såg jag i Kalle Björklund som kan bli rena succén i Superettan, följsam, brytningssäker och kung i luften. Melker Nilssons tysta jobb på mitten såg också lovande ut - så länge han fick vara kvar på planen.

Adam Bergmark Wiberg har redan visat att han har en glödande högerfot. Men så mycket mer än frisparken bjöd han inte på - den här gången.

Man kan säga att Degerfors IF var allt det Falkenberg vill vara.

”Framåt, framåt, framåt” predikade ju Hasse Eklund under lördagens träning.

Där är redan Degerfors IF.

Victor Edvardsen och Sargon Abraham funderar inte så mycket.

Får de en extra decimeter yta så smäller det direkt.

Här valde FFF, i just denna match, en annan metod. Det var väst till öst och spel i sidled utan någon gräns. Handen hade kommit upp för passivitetsvarning om det varit handboll man sysslat med.

Det var som att straffområdesrektangeln var omgärdad av ett elektriskt stängsel som gav stötar.

Elfsborg blir garanterat FFF:s sista match i cupen den här säsongen. Men det grundar jag mest på att Utsiktens möjligheter mot Degerfors är minimala.