Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lindsey Horan, Alex Morgan och Megan Rapinoe är bara tre av USA:s offensiva hot i gruppfinalen mot Sverige på torsdag. Arkivbild.

"Definitivt ett helt annat motstånd"

I två VM-matcher har Hedvig Lindahl stått sysslolös. På torsdag väntar något helt annat.

Den regerande världsmästaren USA har tryckt gasen i botten från start i Frankrike. Amerikanskorna inledde med historiens största VM-seger, 13–0 mot Thailand, och bytte sedan ut sju spelare i startelvan men slog ändå Chile med klara 3–0 på söndagen.

De svenska spelarna, som slog Chile med 2–0 och Thailand med 5–1, vet vad som väntar när grupp F ska avgöras i Le Havre på torsdag.

Fullt hus

- Det är definitivt ett helt annat motstånd, ett av världens bästa lag, som vi kommer att möta. Det blir en rolig match, men definitivt en match som vi säkert kommer att behöva jobba väldigt hårt för att vinna, säger Sveriges lagkapten Caroline Seger.

- Jag tror att matchbilden kommer att vara helt olik den som vi har haft i de två första matcherna. Det kommer att bli något annat. Men vi har en trygghet så det gäller att vi håller ihop det och är väldigt kompakta, säger Linda Sembrant.

En annan matchbild, men också en annan ljudbild, vad det verkar. Matchen mot Thailand sågs av 9 354 åskådare i Nice, den sämsta publiksiffran hittills i VM. Matchen mot USA i Le Havre var en av de första att bli utsåld.

- Det är skithäftigt och dessutom inför fullt hus. Jag ser verkligen fram emot en sådan match, också att vi verkligen får mäta oss och se var vi står mot de allra bästa, säger Caroline Seger.

46 skott på mål

Störst omställning blir det antagligen för Sveriges målvakt Hedvig Lindahl. Chile hade ett skott på mål mot Sverige, Thailand hade tre.

USA har en offensiv som saknar motstycke – Alex Morgan, Megan Rapinoe, Tobin Heath, Lindsey Horan och Rose Lavelle för att nämna några – och har hittills haft 30 avslut på mål. Utöver de 16 målen.

- Det blir en helt annan typ av match. Det är bra att vi får testa vårt försvar, men också vårt anfallsspel mot en annan typ av motståndare, som spelar väldigt fysiskt jämfört med de här andra två. Det ska bli spännande. Det är roligt att möta de allra bästa lagen och dit hör ju USA, säger Hedvig Lindahl.

- Det kommer att bli många fler situationer där jag får ha hela försvarsspelet uppställt framför mig.