Hammarbys spelare firar med fansen efter 3–1 mot Dalkurd. Nu väntar kvartsfinal mot Djurgården i helgen.

Danska mål ordnade hett cupderby

Hammarby är kvar i kampen om årets första titel – tack vare danska delikatesser i 3–1-segern mot Dalkurd. Jeppe Andersen och Mads Fenger sköt Hammarby vidare till kvartsfinal i svenska cupen. Där väntar – på söndag – derby mot Djurgården.

|

"Bajen" var piskat att slå tabellettan Dalkurd för att kliva förbi och vinna gruppen. Då gick det så här redan efter fem minuter:

Malkolm Moenzas slog ett känsligt inlägg med vänsterfoten. Robin Tranberg mötte vältajmat med pannan.

Dalkurd i ledning.

Andersens drömträff

Hammarby i panik? Inte alls. Bollar matades in i straffområdet och Andreas Andersson, Dalkurds målvakt, sattes på prov. Vid ett tillfälle tappade han orienteringen och sprang med huvudet före in i ena stolpen. Sånt gör ont. Det såg riktigt illa ut, men Andersson reste sig och spelade vidare fram till pausen då han bytte med Filip Anger.

Nästa propp delade Jeppe Andersen ut. En sträckt vrist från 25-30 meter som borrade sig in i Anderssons bortre kryss. Kanske redan nu en slutkandidat till årets mål på hemmaplan? Hur snyggt som helst var det, hur som helst.

- Ganska bra. Jag är nöjd med det och det är härligt att se, säger Andersen till CMore när han ser en repris på drömträffen.

Dubbel av Fenger

Kvitteringen efter en halvtimmas spel fick fart på Hammarby och bara sju minuter senare slog näste dansk till. Mads Fenger drog till på en hörna och Andersson var lika chanslös den här gången.

- Vi spelar som vill göra och det ser bra ut. Det kändes som om målen skulle komma. Vi pressade på, hade chanserna, säger Andersen.

Med kvarten kvar fick Hammarbys nyförvärv Alexander Kacaniklic en billig straff – mer filmning än fällning – men som så ofta när en straff är tveksamt/felaktigt dömd blir udda jämnt. Muamer Tankovic prickade stolpen.

I slutet ökade Mads Fenger på till 3–1 och Hammarby tog sig som åttonde och sista lag till kvartsfinalspelet.

I kvällens andra match i gruppen spelade Varberg och Eskilsminne 1–1.

Fakta: Så spelas kvartsfinalerna

Lördag 9 mars: Häcken–Gais (14.00).

Söndag 10 mars: Djurgården–Hammarby (15.00), AFC Eskilstuna–Halmstad (17.00).

Måndag: 11 mars: Öster–AIK (19.00).

Lördag–söndag 16-17 mars: Semifinaler. Djurgården eller Hammarby möter hemma Gais eller Häcken. Öster/AIK möter hemma AFC Eskilstuna/Hamstad.

Torsdag 30 maj: Final.