Dakurd tappade 2–0 till 2–2 hemma mot Gif Sundsvall.

Dalkurd tappade efter drömstart

|

Först spelade Dalkurds Mohamed Buya Turay fram Yukiya Sugita som iskallt kunde placera in 1–0 bakom William Eskelinen i Gif Sundsvalls mål.

Sedan knappt två minuter senare var det Sugita som spelade fram Buya Turay till 2–0. Båda målen kom innan matchklockan hade nått 20 minuter. Hemmalaget Dalkurd hade också bud på fler mål, men fler skulle det inte bli.

Drömstarten till trots, det blev bara en poäng för Dalkurd. Gif Sundsvall skulle resa sig efter den tunga starten.

Linus Hallenius såg till att reducera efter att ha stått på rätt ställe på Jonathan Tamimis inlägg och skickade in 2–1 efter halvtimmen spelad av första halvlek.

Och med 20 minuter kvar av matchen hittade först David Batanero fram till Maic Sema som i sin tur skickade vidare i sidled till Romain Gall som kunde dunka in kvitteringen och slutresultatet till 2–2.

- Vi slappnar av efter 2–0 och tror att det är klart men fasiken det har gått 15 minuter, vi måste kunna hålla uppe det, säger Dalkurds försvarare Henrik Löfkvist till C More.