Richard Yarsuvat gjorde två mål när Dalkurd besegrade Syrianska med 4–2. Arkivbild.

Dalkurd återtog serieledningen

|

Dalkurd lånade ut serieledningen i superettan i fotboll till Brommapojkarna i ett dygn. Sedan slog Borlängelaget tillbaka med eftertryck.

På 40 minuter gjorde Dalkurd 4–0 på Syrianska inför 1515 åskådare på Domnarvsvallen. Då gjorde det inget att laget släppte in två mål efter paus.

I och med 4–2-segern är Dalkurd två poäng före BP i tabellen med fyra omgångar kvar. Till trean Trelleborg på kvalplatsen skiljer nio poäng men Skånelaget har chansen att krympa avståndet hemma mot Varberg på måndagen.

Skyttekungen Richard Yarsuvat gjorde två av målen mot Syrianska: 2–0 i den 18:e minuten och 3–0 åtta minuter senare. Yarsuvat är därmed uppe i 17 fullträffar i år och leder skytteligan tre mål före Salif Camara Jönsson, Trelleborg.

Ahmed Awad satte 1–0 och Heradi Rashidi 4–0.

Jumbon Åtvidaberg tog inte chansen att närma sig lagen ovanför. Det blev förlust hemma mot tabellsjuan Degerfors med 1–3. Alexander Andersson gjorde två av gästernas mål.