Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Hansdotter.

Dags för Hansdotters dag i Åre

De på förhand svåraste konkurrenterna har redan tagit två VM-medaljer var i Åre. Men de ska inte få ett guld till, om Frida Hansdotter får bestämma.

Wendy Holdener tog guld i kombinationen och i lagtävlingen. Mikaela Shiffrin tog guld i super-G:n och brons i storslalomen. Petra Vlhova tog guld i storslalom och silver i kombinationen.

Det är sannolikt att minst en av dem tar en tredje medalj i slalomen på lördagen. Dessutom har lagkamraten Anna Swenn-Larsson visat fin form på sistone.

Men det är samtidigt också den stora chansen för Frida Hansdotter, som åkte ut i kvartsfinal i lagtävlingen och var elva i storslalomen.

Shiffrin dominant

- Slalom och storslalom är två skilda saker, det var skönt att få testa på backen och atmosfären, säger svenskan.

- Det känns bra. Jag älskar mästerskap, det är kul att tävla och jag ser fram emot slalomen.

Slalomen har varit en ensidig historia de senaste åren. Sedan den första världscupsegern, i just Åre i december 2012, har Mikaela Shiffrin dominerat grenen totalt. Men det finns gott om spekulanter om segrarna när storstjärnan i undantagsfall har en dålig dag.

Det visade sig inte minst på OS i fjol, då Hansdotter tog guld före schweiziskan Wendy Holdener och Katharina Gallhuber, Österrike.

"Väldigt bra"

Men, om Shiffrin har en normal vanlig dag, då kan det nog bli ett vanligt resultat också. Shiffrin har vunnit sex av sju slalomtävlingar i vinter. I den sjunde var hon tvåa.

- Min skidåkning i slalom har varit väldigt bra på sistone. Jag känner mig också mycket mer trygg i slalom i de här skiftande förhållandena, säger amerikanskan.

- Men det är hård konkurrens, med Petra, med Anna Swenn-Larsson, med Wendy, med alla. Inget är klart, inte förrän den sista åkaren tar sig i mål.