Djurgårdens Jakob Lilja, då i Rögle, dömdes till dagsböter för misshandel efter att ha slagit en motståndare med klubban i en match i hockeyallsvenskan 2015.
Djurgårdens Jakob Lilja, då i Rögle, dömdes till dagsböter för misshandel efter att ha slagit en motståndare med klubban i en match i hockeyallsvenskan 2015.

Dömd för misshandel – uttagen i Tre Kronor

Elva Tre Kronor-debutanter – bland andra misshandelsdömde Jakob Lilja – fanns med när Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg tog ut sin trupp till Karjalaturneringen.

ANNONS
|

- Spelarna är spelare vi tror har chans att spela VM (i Slovakien i maj). Om inte nästa år så i framtiden. Spelare vi är väldigt nyfikna på och en hel del debutanter, sade Rikard Grönborg på presskonferensen i Stockholm.

Djurgården har varit SHL:s målfarligaste lag under hösten, vilket syns i Tre Kronors nyuttagna offensiv. Fyra forwards kommer från Stockholmsklubben, varav en är Jakob Lilja. I somras fällde Högsta domstolen 25-åringen för misshandel efter en tackling med sitt dåvarande lag Rögle mot Malmö i hockeyallsvenskan 2015. En dom som varit flitigt omskriven genom åren, många idrottare har varit kritiska till att en sportslig incident – som gav tio matchers avstängning – fick så stora juridiska konsekvenser.

ANNONS

Övriga debutanter är målvakten Lars Johansson, backarna Jesper Sellgren, Lukas Bengtsson, Viktor Lööv, Joel Persson och forwardsspelarna Emil Larsson, Anton Wedin, Linus Johansson, Linus Fröberg och Jonathan Davidsson.

Landslagsledningen hade tidigare flaggat för att spelare från de CHL-slutspelsaktuella svenska klubbarna (Frölunda, Skellefteå och Malmö) skulle få stå över Karjalaturneringen för att fokusera på CHL. Så blev också fallet då truppen är utan representation från de tre klubbarna.

Karjalaturneringen spelas 8-11 november i Prag och Helsingfors. Arkivbild.

TT

Fakta: Tre Kronors Karjalatrupp

Målvakter:

Lars Johansson, CSKA Moskva.

Magnus Hellberg, SKA S:t Petersburg.

Backar:

Mikael Wikstrand, Färjestad.

Simon Bertilsson, Brynäs.

Jesper Sellgren, Luleå.

Philip Holm, Nizjnij Novgorod.

Linus Arnesson, Örebro

Lukas Bengtsson, Linköping.

Viktor Lööv, Jokerit.

Joel Persson, Växjö.

Forwards:

Anton Rödin, Davos.

Joakim Nygård, Färjestad.

Jakob Lilja, Djurgården.

Dennis Rasmussen, Metallurg.

Nick Sörensen, Linköping.

Daniel Brodin, Djurgården.

Emil Larsson, Luleå.

John Norman, Jokerit.

Jacob Josefson, Djurgården.

Anton Wedin, Timrå.

Anton Lander, Bars Kazan.

Linus Johansson, Färjestad.

Linus Fröberg, Växjö.

Jonathan Davidsson, Djurgården.

ANNONS