Emma Johansson. Arkivbild.
Emma Johansson. Arkivbild.

Cykelstjärna blir expertkommentator

ANNONS
|

Efter en framgångsrik karriär på cykelsadeln, med bland annat två OS-silver, är Emma Johansson klar för en ny utmaning: som expertkommentator i tv.

Johansson kommer under de närmaste dagarna att finnas med i Eurosports studio för att kommentera damernas La Course i samband med Tour de France. Därefter tar hon expertrollen i SVT under både Vårgårdas World Tour-tävlingar och VM.

"Det ska verkligen bli spännande att testa. Jag har ju aldrig hållit på med det förut. Men jag hoppas kunna bidra med lite vad som rör sig i huvudet på cyklisterna under loppet, hur man tänker taktiskt och såna saker", säger Emma Johansson till vargardacycling.se.

ANNONS

Hon har själv varit ute och testat torsdagens bergsetapp upp till Col d ´Izoard på över 2000 meters höjd, som är den del av La Course som ingår i World Tour.

"Det kommer att bli verkligt tufft med en sista brant klättring och målgång på toppen."

Emma Johansson är förutom nybliven expertkommentator sedan tidigare även ledare i sitt tidigare proffsstall Wiggle High 5.

TT

Fakta: Emma Johansson

Född: 23 september 1983 i Sollefteå.

Bor: Vestskogen i Norge med maken och tränaren Martin Vestby.

Blev proffs: 2005.

Team: Wiggle Honda och Härnösands CK.

Meriter i urval: Linjelopp: OS-silver 2008 och 2016, VM-silver 2013, VM-brons 2010 och 2014, fem SM-guld. Tempo: VM-silver i lagtempo 2014 och brons 2013, åtta SM-guld.

ANNONS