Radamel Falcao jublar efter sitt 2–0-mål mot Polen.

Colombia slog ut chanslöst Polen

Drömmen om en plats i åttondelsfinalen lever för Colombia – för Polen är det hela över. Sydamerikanerna vann med hela 3–0 (1–0) och nu väntar en avgörande match mot Senegal på torsdag.

|

Colombia föll i premiären mot Japan med 1-2 sedan laget tvingades spela med en man mindre i stort sett hela matchen. Under söndagskvällen, med fullt manskap, var det ett helt annat Colombia som visade upp sig. Med fart och finess skickade man Polen ur VM.

Inledningsmålet kom i den 40:e minuten. James Rodriguez lyfte in ett precist inlägg från högersidan och försvararen Yerry Mina, till vardags i Barcelona, nådde högst i luftrummet och kunde nicka bollen förbi den polske målvakten Wojciech Szczesny.

I den andra halvleken fortsatte Colombia att spela ut inför mängder av tillresta fans. Och fansen fick anledning att jubla.

2–0 kom i den 69:e minuten efter en snabb omställning där Radamel Falcao till sist frispelades och sex minuter senare fick colombianerna jubla igen. Juan Cuadrado fick i stort sett en hel planhalva att springa sig fri på och ensam med den polske målvakten gjorde han inget misstag.

- Vi spelade med pressen att vi var tvungna att vinna och hade inte råd med några misstag. Idag spelade vi som ett lag, sade Colombias förbundskapten Jose Pekerman.

För Colombia väntar en tuff och avgörande sista gruppspelsmatch mot Senegal.