Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Fredrik Claesson och Erik Karlsson. Arkivbild.

Claesson om Karlsson: "Tror han vill stanna"

Ottawakaptenen Erik Karlsson omgärdas fortsatt av flyttrykten. Förre lagkamraten tror dock att NHL-stjärnan, i grund och botten, vill stanna – trots en turbulent fjolårssäsong.

Ottawas förra säsong går inte att beskriva som annat än stökig. Både på isen, där resultaten uteblev, och utanför.

- Det var nog en av de konstigaste säsongerna man haft hittills om man kollar utanför hockeyn också. Med saker som hänt, saker man får veta och saker man får berättat för en. Det var inte så kul, säger Fredrik Claesson, som spelade i organisationen förra säsongen, till TT.

Erik Karlsson stod i centrum för mycket. Förutom att han missade stora delar av säsongen på grund av skada drabbades Karlsson både av familjerelaterad tragik och trakasserier från en lagkamrats flickvän.

TT: Påverkade allt detta er på isen?

- Det kan jag säga att det gjorde. Man får höra si, man får höra så. Det blir som en ond cirkel, säger Claesson.

När hans kontrakt gick ut efter förra säsongen valde Fredrik Claesson att testa lyckan i ett nysatsande New York Rangers.

Han tror dock att vännen Erik Karlsson inte kommer att packa sitt flyttlass, även om det ryktas om det.

- Vad jag vet från Erik så vill han stanna i Ottawa. Han har frun där och försöker bilda familj. Han är kapten, alla älskar honom där. Det är ju svårt för honom, med alla rykten som går, att kunna slappna av där men förhoppningsvis fixar det sig.