Leroy Sane firar ett av Manchester Citys sju mål i lördagens Premier League-match hemma mot Stoke.
Leroy Sane firar ett av Manchester Citys sju mål i lördagens Premier League-match hemma mot Stoke.

City i ensam ledning efter storsegern

Manchester City gick upp i ensam ledning i Premier League efter 7–2 mot Stoke. Samtidigt förlorade Chelsea oväntat mot bottenlaget Crystal Palace. Victor Nilsson Lindelöf fick dessutom göra ligadebut, om än kort, för Manchester United.

ANNONS
|

Manchester City körde över Stoke med 7–2. Det var säsongens hittills största seger i Premier League och den tredje raka hemmamatchen som City har gjort minst fem mål i. Pep Guardiolas lag blev det första laget som har nätat 29 mål på säsongens åtta första omgångar sedan Everton 1894.

Mittfältsmotorn Kevin de Bruyne låg bakom fyra av målen.

- Vi är så glada över segern och det sätt som vi spelar på. Det är så bra stämning i omklädningsrummet. Vi är i ett flow och det är inte bara jag som spelar bra, sade belgaren till BBC.

ANNONS

Siktade på oavgjort?

Segern var Citys sjätte raka och laget leder ligan två poäng före Manchester-rivalen United, som fick nöja sig med en poäng efter det mållösa bortamötet med Liverpool.

Trots kritiken gjorde José Mourinho precis som förra säsongen när Manchester United åkte till Anfield – såg till att hans mannar försvarade sig till 0–0.

- Manchester United kom hit för en poäng och fick det, sade Liverpool-tränaren Jürgen Klopp enligt AFP.

Mourinho medgav inte den defensiva taktiken och att 0–0 var målet.

- Vi mötte ett bra lag. I första halvlek hade vi några mycket bra chanser. I andra blev Nemanja Matic trött och jag hade inga bra lösningar på bänken, sade han.

Svensk PL-debut

23-årige Victor Nilsson Lindelöf, som tidigare bara har spelat i två Champions League-matcher för klubben, byttes av taktiska skäl in i stället för Ashley Young i den andra tilläggsminuten. Men han hann inte vara på planen i mer än en dryg minut innan domaren blåste av matchen.

ANNONS

Bakom de båda Manchester-lagen tappade två klubbar från London oväntat mark i tabellen.

Tabelljumbon Crystal Palace svarade för lördagens stora skräll när man besegrade det regerande mästarlaget Chelsea, 2–1, och tog säsongens allra första poäng. Crystal Palace är fortfarande sist, men Roy Hodgsons mannar börjar få häng på lagen ovanför strecket.

Arsenal hade senare på kvällen chansen att passera Chelsea upp till fjärde plats, men tappade en 1–0-ledning borta mot Watford till förlust. Tom Cleverley avgjorde på tilläggstid och såg något oväntat till att i stället Watford nu är tabellfyra.

TT

ANNONS