Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Chelsea besegrade Malmö FF med 3–0. Emerson Palmieri gratulerar Oliver Giroud efter hans 1–0-mål.

Chelsea vann stort – MFF utslaget i Europa

Malmö FF klarade inte av att trotsa logikens lagar. Den krisande storklubben Chelsea vann returmötet i Europa League med 3–0 och gick vidare med 5–1 sammanlagt.

Efter slutsignalen på Stamford Bridge vandrade Malmö FF-spelarna upp till bortasektionen och hyllade sina supportrar. Runt 3 500 MFF-supportrar hade tagit sig till den klassiska arenan i västra London och utklassade hemmasupportrarna i stor stil under hela returmötet mot Chelsea i 16-delsfinalen av Europa League.

- De sjunger fast vi ligger under. Man märker att den svenska fotbollen lever mycket för supporterkulturen och det är väl det som gör allsvenskan så intressant, säger mittbacken Rasmus Bengtsson när han får frågan om att jämföra MFF-supportrarnas insats med hemmafansen.

- De (Chelseafansen) jublar när det blir mål. Det är väl så det har blivit den senaste tiden (i England).

Rosenberg skadad

För mål gjorde den krisande storklubben till slut. I den 55:e minuten satte Olivier Giroud 1–0 bakom Johan Dahlin på en blixtsnabb kontring. Tre minuter senare fick MFF-kaptenen Markus Rosenberg linka av med ett skadat vänsterknä (en vridning) och med knappa kvarten kvar var Europa League-uttåget definitivt för Malmö.

Allt började med att Bengtsson blev utvisad efter sitt andra gula kort i matchen.

- Han (Ross Barkley) kommer rättvänd. Lite besviken att vi inte kan stoppa honom innan. Jag är lite stillastående och han petar bollen förbi mig. Det blir så ibland, säger Bengtsson.

Aggressivt MFF

Frisparken skickade sedan Barkley direkt i mål fram till 2–0. I slutskedet kom även 3–0 genom Callum Hudson-Odoi.

- Det är surt att de gör mål på frisparken också, men så är det ibland på min position. Jag är siste man och ibland lyckas man, ibland lyckas man inte, säger mittbacken.

MFF var piskat att göra minst två mål för att kunna gå vidare till åttondelsfinal. Under stora delar av den första halvleken såg det ut som att skåningarna åtminstone skulle kunna göra returen spännande.

Malmö var aggressivt i sin press från start och under två tredjedelar av den första akten var det helt jämnt i bollinnehavet. Bengtsson hade i matchupptakten en nick tätt utanför och efter en knapp kvart var Rosenberg nära att hitta rätt.

Besviken men stolt

- Vi är med i långa stunder. Vi gör tre bra halvlekar av fyra, kan man väl säga, mot Chelsea. Sedan är det viss kvalitetsskillnad som avgör, säger Bengtsson.

Anfallaren Marcus Antonsson var besviken efter förlusten, men kände en stolthet när MFF-spelarna vandrade igenom den mixade zonen vid sidlinjen på Stamford Bridge.

- Man känner en viss stolthet över hur vi genomför det här dubbelmötet. Vi har mycket att ta med oss. Att vi ändå lyckas skaka dem bitvis, säger anfallaren.