Chelsea och Victor Moses är vidare i ligacupen.

Chelsea vände och vann – Semas Watford ute

Chelsea vann det första av två toppmöten med Liverpool denna vecka med 2–1 och är vidare till kvartsfinal i ligacupen. I London startade Ken Sema för Watford borta mot Tottenham som efter en händelserik andra halvlek vann på straffar med totalt 6–4.

|

På lördag möts Liverpool och Chelsea i Premier League, men redan under onsdagskvällen ställdes de två topplagen mot varandra i ligacupen.

Daniel Sturridge gjorde 1–0 för hemmalaget Liverpool. Anfallaren hade i början av den andra halvleken missat öppet mål, men fick sin revansch i den 58:e minuten då han vackert satte matchens första mål på volley efter en retur.

En kvittering skulle dock komma i den 79:e minuten då Ross Barkleys hårda nick gjorde att Simon Mignolet fick släppa en retur som gick rakt ut till en framstormande Emerson som satte 1–1.

Fem minuter senare var Sturridge en ribbträff från att ge Liverpool ledningen. Det visade sig bli ödesdigert. I sekvensen efteråt fick nämligen Eden Hazard bollen och avancerade. Belgaren snurrade upp halva Liverpoolförsvaret och satte distinkt matchavgörande 2–1 bakom Mignolet.

Ken Sema startade för Watford i bortamötet med Tottenham. Nigerianen Isaac Success gjorde matchens första mål tidigt i den andra halvleken. I den 81:a minuten drog nyss inbytte Christian Kabasele på sig ett rött kort och en straff. Dele Alli satte straffen och fem minuter senare gjorde Erik Lamela även 2–1.

Sema byttes ut i den 83:e minuten, och i den 89:e minuten tog hans ersättare Etienne Capoue matchen till straffar när han satte 2–2. Där segrade Tottenham efter att Dele Alli satte den avgörande straffen.