Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eden Hazards Chelsea har straffats med ett transferförbud. Arkivbild.

Chelsea straffas med transferförbud

Premier League-klubben Chelsea har gått trögt i ligaspelet, må så vara att laget slog ut Malmö FF ur Europa League. Britterna kommer i alla fall inte kunna värva sig ur problemen. Internationella fotbollsförbundet, Fifa, har meddelat att Chelsea förbjuds att registrera nya spelare under de kommande två transferfönstren

Chelsea straffas för att ha brutit mot reglerna kring rekrytering av minderåriga spelare. Klubben ska dessutom böta 600 000 schweizerfranc (motsvarande drygt 5,6 miljoner kronor).

Transferförbudet gäller inte klubbens dam- och futsallag.

Efter Fifas utredning har det framkommit att Chelsea brutit mot reglerna i värvandet av 29 minderåriga spelare.

Klubben har i ett uttalande på sin webbplats meddelat att man kommer överklaga Fifas dom, som föll efter att totalt 92 minderåriga Chelseaspelare varit föremål för Fifas utredning.

"Vi välkomnar det faktum att Fifa inte sett något regelvidrigt i relation till 63 av dessa spelare, men klubben är extremt besvikna att Fifa inte accepterat klubbens vittnesmål gällande övriga 29. Chelsea agerade enligt reglerna och kommer inom kort lämna in en överklagan till Fifa", skriver klubben.

Chelsea är långt ifrån den första klubb i världseliten som drabbats av liknande transferförbud. Bland annat har Barcelona tidigare stängts av för liknande förseelser av Fifa.

Precis som i Barcelonas fall får dock Chelsea fortfarande värva spelare under strafftiden. Däremot får inte spelarna registreras för spel i klubben.