Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Chans för revansch

Nathan Phillips ska brottas i EM

Brottning: Ungdoms-EM
Nathan Phillips, 16-årig brottare från Varbergs Bois Brottarklubb har blivit uttagen att representera svenska landslaget på Ungdoms-EM i Sarajevo, Bosnien som avgörs denna vecka. Och det är en revanschlysten Philips som åker dit för att tävla i 58-kilosklassen.
Nathan Phillips deltog nämligen i Ungdoms-EM i grekisk/romersk stil även förra året. Men det blev inga medaljer den gången.
 – Jag förlorade första matchen förra året, sen så förlorade han sin andra match och då var jag ute, berättar Nathan Phillips.
Det är så det fungerar i brottningens poolspel. Förlorar man första matchen så måste motståndaren gå till final i poolen för att man ska få en chans till. Men Nathan Phillips har fler meriter än förra årets Ungdoms-EM. Bland annat så vann han Ungdoms-SM i 58-kilosklassen tidigare i våras. Han har även rest runt på en del tävlingar under våren och sommaren runtom i världen.
 – Jag har vart i Rumänien, Ungern och USA bland annat. Det har gått ganska bra, jag har lite olika placeringar. Ibland har jag vunnit, berättar han.

Han är nyligen hemkommen från Finland där han har vart och toppat formen tillsammans med de fyra andra svenska brottarna som ska åka på EM.
 – Vi var där för att försöka fixa till det sista. Vi körde lite korta matcher. Det var bra sparring, säger han.
Även fast Nathan deltog i EM även förra året så har platsen aldrig vart given. Han hade lite problem i höstas berättar han.
 – Jag kände att det inte fungerade riktigt. Jag stog bara och knuffades och tog inga poäng. 
Håkan Persson, tränare för dagen, utvecklar.
 – Nathan är en inspirationsbrottare. När han har medgång blir han riktigt bra. Sen är det ju så att när man har vart med i landslaget så blir man jagad sen. Alla vill slå en, säger Håkan Persson som själv har meriter från juniorlandslaget.

Nathans tränare är i vanliga fall Kim Holk, men när han inte är på plats så hoppar Håkan Persson in. Han tränar annars åldersgruppen under Nathan, men har vart Nathans tränare tidigare.
 – Nathan har alltid haft lätt för tekniker. Teknik och smidighet är hans styrka. Får han en bra start i EM så kan ha gå långt, berättar Håkan Persson.
Nathan själv är lite försiktigare med förväntningarna på EM.
 – Det känns helt okej. Mycket beror ju på vad man får för lottning också. Men jag har inte så bra koll på motståndet. Men det är någon världsmästare från förra året som ska vara med tror jag, berättar han.