Olivier Ntcham (mitten) och hans Celtic är utslaget ur Champions League-kvalet och kan ställas mot AIK i ett eventuellt playoff till Europa League.
Olivier Ntcham (mitten) och hans Celtic är utslaget ur Champions League-kvalet och kan ställas mot AIK i ett eventuellt playoff till Europa League. Bild: Jane Barlow/AP/TT

Celtic föll i CL-kvalet – kan möta AIK

ANNONS

AIK mot Celtic? Det kan bli verklighet i playoff-spelet till fotbollens Europa League. Det skotska mästarlaget föll något oväntat med 3–4 i returen hemma mot rumänska Cluj i Champions League-kvalets tredje runda och får därmed sikta in sig på att säkra en plats i EL-gruppspelet, efter att slagits ut med totalt 4–5.

AIK, i sin tur, är framme i tredje kvalomgången till Europa League, där den regerande svenska mästaren leder med 2–1 inför returen hemma mot moldaviska Sheriff Tiraspol på torsdag. Skulle AIK vinna och gå till playoff väntar i så fall Celtic senare i augusti.

Även FC Köpenhamn är utslaget ur CL-kvalet. Danskarna föll på straffar i returen mot serbiska Röda stjärnan och får, precis som Celtic, hoppas på att ta sig ut i Europa via playoff till Europa Leagues gruppspel.

ANNONS
ANNONS