Carolinas Warren Foegele jublar efter sitt mål mot New York Islanders.
Carolinas Warren Foegele jublar efter sitt mål mot New York Islanders.

Carolina blåser fram mot Islanders

Med två mål på 48 sekunder har Carolina sett till att skaffa sig ett gyllene läge mot New York Islanders i NHL-slutspelet.

ANNONS
|

Carolina har tagit ett tidigt grepp om kvartsfinalserien mot New York Islanders. Två raka bortasegrar har gett 2–0 i matcher och laget har nu chansen att avgöra hela serien i de två kammande hemmamatcherna.

- Det är stort att vinna två bortamatcher, men inget är klart och vi måste fortsätta vara fokuserade, säger Warren Foegele, som kvitterade för Carolina tidigt i tredje perioden.

ANNONS

- I åttondelsfinalen (mot Washington) låg vi under med 2–0 i matcher och visste att vi var tvungna att resa oss. De tänker definitivt så nu. Vi måste förutsätta att de kommer sätta hårt mot hårt, enligt nhl.com.

Tre skadade

Söndagens match började annars allt annat än bra för Carolina. Bara 32 sekunder efter nedsläpp fick försvararen Trevor van Riemsdyk lämna isen skadad, för att inte kunna komma tillbaka. Målvakten Petr Mrazek försvann drygt sex minuter in i andra perioden, efter att ha skadat sig vid en Islanders-kontring. Då hade hemmalaget gjort 1–0, av Mathew Barzal i power play i första perioden.

Curtis McElhinney, som inte spelat på en knapp månad, fick snabb hoppa in. Men något spår av ringrost syntes inte, McElhinney spikade igen kassen och släppte inte in något av de tio skott han fick mot sig.

- Det var stort att komma in från bänken på det sättet. Han gjorde en lysande match, säger Jaccob Slavin enligt nhl.com.

ANNONS

Slavin och de andra i laget fick i tredje perioden även se Saku Mäenalanen utgå med skada. Det är i nuläget inte klart om de tre skadade kan spela match tre i serien, natten till torsdag.

"Det är tufft"

Carolina gjorde en bra match försvarsmässigt, men fick inte hål på Robin Lehner i Islanders mål. Inte förrän Foegeles handledsskott från den högra tekningscirkeln bara 17 sekunder in i tredje perioden.

Nino Niederreiter gjorde sedan 2–1 bara 48 sekunder senare, och efter det kunde Islanders inte resa sig.

- Det är tufft, men man måste vinna fyra matcher för att gå vidare. Du vill inte förlora två hemmamatcher, men nu får vi ta oss samman och hitta ett sätt att vinna match tre, säger Islanders back Ryan Pulock enligt nhl.com.

TT

ANNONS