Fler birdies för Lynn Carlsson under andra varvet som slutade på ett under par.
Fler birdies för Lynn Carlsson under andra varvet som slutade på ett under par.

Carlsson avancerade under dag två

Lynn Carlsson klättrade ett gäng placeringar under andra dagens spel i Skottland. Fortfarande är det dock långt upp till en plats till British Open.

ANNONS
|

Ett under par var tre slag bättre än vad Carlsson lyckades med under det första varvet. Hon klättrade också elva placeringar upp till en delad 28:e plats i Scottish Open.

– Jag spelade ungefär lika bra som i går men fick slänga i några mer birdies i dag. Det var helt klart en förbättring på greenerna, sa Carlsson.

Hon hade tidig starttid under lördagen och kunde dra nytta av det lugnare vädret.

– Det var faktiskt väldigt lugnt när vi gick ut. Men sista 4-5 hålen tilltog det rejält, jag kan tänka mig att de som spelade på eftermiddagen hade det tuffare.

ANNONS

Walesiskan Becky Morgan har tre slags ledning, men bakom är det jämnt. Carlsson har bara fyra slag upp till en elfte plats.

– Det är inte så stor skillnad, allt kan hända. Jag vill bara fortsätta att hålla mig till min spelplan, göra någon mer birdie och skippa någon bogey, sa Carlsson som senare under söndagen flyger till London för ett sista slutkval till British Open.

– Det är ganska så tajt schema. Vi landar vid 22.00 på Heathrow och går ut 8.14 på måndag morgon.

I slutkvalet får de 12 bästa en biljett till British Open, en av damernas majors. Även de tre bästa i Scottish Open som sedan tidigare inte är kvalificerade tar sig dit.

ANNONS