Carter Camper (till vänster) svarade för två mål när Leksand vann borta mot Malmö i SHL-ishockeyn.
Carter Camper (till vänster) svarade för två mål när Leksand vann borta mot Malmö i SHL-ishockeyn. Bild: Andreas Hillergren/TT

Camper om succén: "Hittade kemin direkt"

Sex poäng i SHL-premiären – tio poäng i den andra matchen. Leksands förstakedja har fått en succéstart.
– Vi hittade kemin direkt på försäsongen, säger tvåmålsskytten Carter Camper efter 5–3-segern borta mot Malmö.

ANNONS

Amerikanen Carter Camper och slovakerna Marek Hrivík och Peter Cehlarik svarade för sex poäng när Dalaklubben föll med 4–5 efter förlängning mot Skellefteå i SHL-premiären i lördags.

I den andra matchen för säsongen blev det hela tio poäng från trion när Leksand vann med 5–3 borta mot Malmö, som gjorde sin säsongspremiär.

"Visa den här ligan"

– Det är två fantastiska spelare som jag är glad över att få spela med. Det är två större spelare som kan kontrollera matcher. Det är en bra sammansättning av olika typer av spelare. Jag hoppas att vi kan fortsätta att leverera och visa den här ligan att vi är en speciell kedja, säger Carter Camper.

ANNONS

Leksandstränaren Björn Hellkvist kunde inte klaga på förstakedjans säsongsinledning med 16 poäng på två matcher.

– Det är ju rätt så bra. De är skickliga alla tre. Det är inte jätteofta man har förmånen att ha en sådan kedja. Men det gäller att de andra underordnar sig det också och det är imponerande att alla drar sitt strå till stacken, säger Hellkvist, som var huvudtränare (en säsong) och assisterande i Malmö 2013–2016.

Camper svarade för två mål och en assist i Malmö arena, som hade 50 åskådare på läktarna. Cehlarik stod för ett mål och två framspelningar medan Hrivík fick ihop fyra assist.

– Det är viktigt att visa honom (Björn) att han kan lite på oss (i förstakedjan). Att laget kan lita på oss. Alla har sin roll i det här laget och alla kommer att bidra till framgång, säger Carter Camper.

Denna kväll var det Camper som var målfarligast i förstaformationen. Först kvitterade den 32-årige forwarden till 1–1 drygt sju minuter in på matchen efter att Axel Wemmenborn gett hemmalaget ledningen.

– Vi ändrade lite i powerplay. Det är en snabb retur, som jag får i nät när målvakten inte hinner dit, säger Camper.

"Medioker insats"

Efter 12.42 kom nästa mål i powerplay för Leksand när Mattias Ritola styrde in ett skott från Cehlarik. Endast 19 sekunder före den första periodpausen föll även 3–1 när Camper satte upp Mattias Göransson för ett skottläge.

ANNONS

Efter att Pathrik Westerholm reducerat i början av mittenakten skickade Camper sedan in 4–2 bakom Oscar Alsenfelt. Visserligen petade Malmö in en ny reducering i slutskedet av den tredje perioden, men allt slutade med att Cehlarik satte 5–3 i tom bur.

– En medioker insats. Vår prestation är för låg för att vara en hemmapremiär. Den är lägre än de träningsmatcher vi har haft prestationsmässigt över 60 minuter. Det är första tio som är okej, resten är för svagt, säger nye Malmötränaren Joakim Fagervall.

Daniel Kihlström/TT

ANNONS