Besvikna Luleåspelare och tränaren Thomas "Bulan" Berglund (ovan) i bortamatchen mot Brynäs.
Besvikna Luleåspelare och tränaren Thomas "Bulan" Berglund (ovan) i bortamatchen mot Brynäs.

"Bulans" nya mardröm mot Brynäs

16–2 över säsongens inbördes SHL-möten. Brynäs fortsätter vara överlägset gamle tränaren Thomas "Bulan" Berglunds Luleå och vann det tredje mötet med 4–1. Men Gävlelagets OS-back Ryan Gunderson fick utgå skadad.

ANNONS
|

Thomas "Bulan" Berglund ledde sånär Brynäs till SM-guld förra säsongen, men laget föll i finalen mot HV71.

Inför den här SHL-säsongen vände den 48-årige Piteåsonen hem till Luleå där dryga första halvan av säsongen varit långt ifrån en framgångssaga.

2018 har också inletts på sämsta vis: 3–5-förlusten borta mot Mora i tisdags följdes upp med 1–4 borta mot Brynäs under torsdagen.

"Bättre än Brynäs"

- Jag tycker vi gör en bra match, speciellt de två sista perioderna då jag tycker vi är bättre än Brynäs, sade Thomas Berglund till C More.

ANNONS

Stor matchhjälte för Brynäs var centern Jonathan Granström som noterades för två mål – varav det sista i tom bur – och en assist.

- Vi har vänt på väldigt mycket sedan början av säsongen. Även om vi inte gör vår bästa match tycker jag ändå vi förtjänar att vinna, sade 31-årige Granström, som passade på att hälsa hem på sin mors 60-årsdag i C Mores sändning.

Befarat brutet finger

Efter 6–1-segern borta och 6–0-segern hemma i "back to back"-matcherna i december har nu Brynäs tre överlägsna segrar, och den totala målskillnaden 16–2, i mötena med SM-silvertränaren "Bulans" Luleå den här säsongen.

Brynäs amerikanske back Ryan Gunderson, som på nyårsdagen togs ut i USA:s OS-lag, tvingades utgå med en fingerskada sedan han täckt ett skott i samband med Luleås 1–3-reducering i mitten av den tredje perioden.

32-åringen fördes till sjukhus i Gävle med ett befarat brutet finger och OS i Pyeongchang kan vara i fara.

- Enligt vårt medicinska team stod ett finger rakt ut, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén till TT.

ANNONS
TT

ANNONS