Brynäs tappade 4–1-ledning borta mot Karlskrona men vann den efterföljande straffläggningen. Arkivbild.

Brynäs vann trots kollaps: "Ingen bra match"

Tappad 4–1-ledning blev till slut seger med 5–4 efter straffar. Det var ändå lite besvikelse i Brynäs efter vinsten i Karlskrona.

|

Karlskronas ledningsmål kom när kvarten var spelad. Lagets fem mot fyra-spel var bra med snabba passningar och god fantasi. Så småningom dök en retur upp och med Brynäs målvakt David Rautio överspelad hade Emil Larsson i stort sett bara att sätta pucken i nätmaskorna.

Med bara sekunder kvar till första pausvilan lyckades Brynäs kvittera. Målet var frukten av god inställning där laget vann ett antal kamper i offensiv zon och Linus Ölund blev den som avslutade anfallet genom att kämpa in pucken.

- Våra första tio minuter är okej, sedan kom vi inte upp i den nivå vi hade senast mot Färjestad, säger Lucas Carlsson.

Tre snabba mål

Starten på nästa period blev explosionsartad för Brynäs del. Kevin Clark gav laget ledningen i powerplay. 3–1 kom från skyttekungen Aaron Palushajs klubba och kort senare kom nästa mål genom Lucas Carlsson. Allt inom loppet av två minuter och nio sekunder.

- Vi hade lite flyt, jag var ur balans när jag sköt. Och Aarons mål var ju från förlängda mållinjen, säger Carlsson.

Vid de två sistnämnda målen hade Brynäs god hjälp av Karlskronas målvakt Johannes Jönsson som stod för två svaga ingripanden och byttes, för andra matchen i rad, ut till förmån för kollegan Henrik Lundberg.

Karlskronas Joel Kellman är inne i en formtopp och gjorde mål för tredje matchen i följd. Filip Cruseman satte nästa reduceringspuck och hemmalaget skruvade upp trycket än mer. Brynäs letade efter lugn och tog time out.

- Det blev inte så mycket bättre för det. Vi fortsatte att slänga iväg puckar, säger Lucas Carlsson.

Upphämtning

Mattias Guter laddade bössan i powerplay och Karlskronas upphämtning var ett faktum.

- Vi ledde med 4-1 och då ska matchen vara stängd, säger Lucas Carlsson och förväntar sig en spelmässig uppryckning redan i nästa omgång.

- Vi har höga krav på oss själva, vi vill vinna varje match.

Straffläggning fick avgöra vem som skulle vinna. Aaron Palushaj blev den som satte den avgörande straffen för Brynäs.

- Tycker ändå att det är starkt av oss att komma igen, med tanke på vår storförlust i Luleå senast, säger Karlskronas Joel Kellman.