Målvakten Felix Sandström hade stor del i att Brynäs kunde vinna lördagens bortamatch mot Skellefteå med 2–1.
Målvakten Felix Sandström hade stor del i att Brynäs kunde vinna lördagens bortamatch mot Skellefteå med 2–1.

Brynäs tog revansch efter tränarbytet

Överkörda och utspelade i torsdags. Två dygn och ett tränarbyte senare reste sig Brynäs och tog revansch på Skellefteå.

ANNONS
|

Skellefteåtränaren Bert Robertsson var av förklarliga skäl inte lika nöjd.

- Jag är fruktansvärt besviken. Arbetsinsatsen var det inget fel på men vi gör inte målen i kväll, säger Bert Robertsson.

Stort hjärta och storspel av målvakten Felix Sandström låg bakom Brynäs seger. Och så ”Sjödin-effekten”.

Jagar ny tränare?

Ett hårt prövat Brynäs visade en helt annan inställning än två dygn tidigare i Gävle. Den sparkade tränaren Roger Melin hade ersatts i båset av Tommy Sjödin och Jan Larsson. Det gav Gävlelaget en helt annan glöd.

ANNONS

- Skönt för Tommy och Janne med en seger direkt. Av det här får vi energi, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén, som har sagt att man ska leta ny huvudtränare, men säger samtidigt:

- Vi får se. Min andemening är att försöka hitta en huvudtränare, men det här ger ett lugn. Jag kommer inte att jaga och ta in någon bara för att ta in någon, säger Brynäs sportchef.

När Skellefteå två dygn tidigare krossade vårens SM-finalister med 8-2 var det oerhört håglöst.

"En käftsmäll"

- Det var en riktig käftsmäll. Men vi hade ett möte i bussen på vägen upp och pratade om detaljer där vi har fuskat tidigare. Framför allt fungerade försvarsspelet mycket bättre nu, vi behåller kylan när de pressar på i slutet. Spelarna täcker skott och vi har en målvakt som står på huvudet, säger Tommy Sjödin, som givetvis var lättad efter segern:

ANNONS

- Så klart är det positivt att ta med sig tre poäng att bygga på. Så här måste vi spela i 60 minuter i varje match. Vi kommer inte att vinna varje gång, men åtminstone ge oss själva chansen.

Skellefteå saknade både lagkaptenen Pontus Petterström och Mark Katic, lagets kanske bäste back så här långt. Man saknade inledningsvis också mycket av den skärpa och aggressivitet som hade gett laget segrar i de tre senaste matcherna.

Det var också Brynäs som tog ledningen i numerärt överläge efter 3.41. Backen Ryan Gunderson noterades för sitt första mål, godkänt först efter videogranskning.

Kvitteringen kom i slutet av den första perioden genom Skellefteås Matt Anderson.

Storspelande målvakter

Sedan klev de båda målvakterna in och tog över huvudrollerna på isen. I Brynäs hade Felix Sandström fått nytt förtroende trots att han blev utbytt senast, och den här gången var han nästan felfri. Och i Skellefteå stod Joni Ortio för fenomenala räddningar på löpande band.

Skellefteå tog över matchen mer och mer ju längre den led. Men när hemmapubliken väntade på ett ledningsmål blev det i stället Brynäs som tog ledningen mitt i slutperioden genom Lucas Carlsson. I numerärt underläge, dessutom.

ANNONS

Slutet blev en massiv Skellefteåanstormning men Brynäs krigade tappert och kunde hålla undan till en ack så efterlängtad trepoängare.

- Vi borde ha tryckt på gasen tidigare. Men så många målchanser som vi skapade i sista perioden har jag nog inte sett i en period förut. Deras målvakt var fantastisk, säger Skellefteås Bert Robertsson.

TT

ANNONS