Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Målubel för Brynäs efter Simon Bertilssons 4–2-mål.

Brynäs skrällde mot Växjö

Fyra powerplay, fyra mål. Brynäs var hundraprocentiga mot Växjö med en man fler på isen, vann med 4–3 och utjämnade kvartsfinalserien till 1–1 i matcher.

Man kan verkligen inte påstå att oddsen var på Brynäs sida inför kvartsfinal nummer två som spelades i Gavlerinken på tisdagskvällen.

Hemmalaget är svårt skadedrabbat efter åttondelsfinalen mot Luleå och fick inte ens ihop fyra ordinarie kedjor till matchen då en lång rad nyckelspelare – bland andra backarna Elias Fälth och Lukas Kilström samt forwardstrion Jonathan Granström, Johan Alcén och Daniel Mannberg – saknades på grund av skador samtidigt som seriesegrarna Växjö kom utvilade efter en veckas ledighet med fullt ordinarie manskap.

Trots det bjöd Brynäs på en helt annan matchbild än vid 1–4 förlusten i första kvartsfinalen i söndags.

- Jag vet inte om vi fick lite respekt för dem där nere och inte vågade hålla i pucken men nu vågade vi göra det, vågade spela bort någon gubbe och komma med fart i anfallszon. I Växjö slängde vi bara bort pucken, åkte och bytte och lät dem skölja över oss. Nu krigar vi verkligen, säger Simon Bertilsson.

Blomqvist skadad

TT: Nu klev även lagkaptenen Jacob Blomqvist av tidigt med en ny skada?

- Ja och han går i bräschen så det är klart att det blir ett avbräck, men jag tycker att man ska fokusera på laget som är på isen. Det är vi som ska kriga till sista sekund. Och i dag är det riktigt bra från första gubbe, det är så det ska se ut, konstaterar Bertilsson.

I söndags stängde Växjö helt ner de fem powerplay som Brynäs fick med sig.

När lagen nu möttes i Gävle styrde Linus Ölund in 1–1 med ett direktskott från slottet.

När Växjöbacken Daniel Rahimi blev utvisad 2+2 minuter för hög klubba i början av andra perioden ökade Kevin Clark och Aaron Palushaj på med två snabba powerplaymål inom en minut och 27 sekunder.

Revansch för Bertilsson

När Rahimi sedan åkte ut igen, klev defensive backen Simon Bertilsson fram och skickade efter en aningen lång betänketid i väg ett skott – som smet in mellan Viktor Fasth och hans högra stolpe:

- Jag vet inte vad jag gjorde! Jag väntade väl på att det skulle glida in någon och skymma där, sedan försökte jag bara få pucken på mål, säger Bertilsson.

TT: Lite revansch för dig som satt utvisad när Växjö reducerade till 3–2?

- Ja, haha, jag var väl skyldig laget det när jag tog en utvisning som de gör mål på. Så det var skönt, ett kul mål!

För Växjö är det tillbaka till grunderna som gäller inför tredje kvartsfinalen på hemmais på torsdag, enligt Robert Rosén.

- De är hänsynslösa och har en fantastisk utdelning i powerplay i dag. Vi måste tillbaka till ödmjukheten inför det hårda jobbet och de små detaljerna. Gör vi jobbet så vet vi att vi är otroligt bra och då kan vi också utnyttja våra "skills" på bästa sätt både offensivt och defensivt, säger han.