Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Brynäs säsong är slut efter förlusten mot Frölunda i seriespelets sista omgång. Tränaren Magnus Sundquist tycker att laget drabbats hårt av skador och avstängningar efter nyår, då man låg högre upp i tabellen.

Brynäs missar slutspelet: "Enorm besvikelse"

Brynäs missar SM-slutspelet för första gången sedan 2008, efter en usel sista del av seriespelet med nio förluster på tio omgångar.

Frölunda slog Brynäs med 5–2 i SHL:s sista serieomgång och tog därmed sin åttonde raka hemmaseger. Göteborgslaget, som varit klart för sluttabellens tredjeplats en tid, får nu möta sexan Malmö i SM-kvartsfinal. Precis som förra året, då Malmö överraskande vann matchserien med 4–2.

Nu vill Frölunda ha revansch. Det blir matcher att se fram emot.

Final för två år sedan

Men för anrika Brynäs, i SM-final så sent som 2017, är säsongen slut. Förlusten mot Frölunda avgjorde, men det var inte här Brynäs försatte sina chanser.

- Vi var ju sexa vid jul och nyår, säger Brynästränaren Magnus Sundquist när han blickar tillbaka.

- Det händer ju saker, skador och avstängningar. Det hör till ishockeyn, helt klart. Men för oss kom det slag i slag, och på väldigt ledande spelare. Det gjorde att vi blev ganska tunna, och liksom fick flytta upp folk i hierarkien. Många spelade på platser de inte var vana vid riktigt. Där tror att jag många poäng försvann, säger Sundquist.

Han tycker att laget höjt sig i de fyra-fem senaste matcherna – men det räckte inte.

Brynäs, utan viktige Jesper Boqvist, fick en mardrömsstart i Scandinavium. Joel Lundqvist gjorde 1–0 för Frölunda efter 57 sekunder, nästan komiskt fri på ett djupledspass när Brynäs helt gick bort sig i ett spelarbyte.

Brynäs i ledning

Repliken kom dock snabbt. Nicklas Danielsson smällde in 1–1 i powerplay efter 4.36. Vid 17.45 gjorde backen Ryan Gunderson 2–1 för Brynäs med ett skott i krysset.

Men Frölunda var inspirerat. I andra perioden gjorde Chay Genoway 2–2 i en soloraid, och Simon Hjalmarsson gav Frölunda ledningen på en målvaktsretur.

Hoppet var ändå inte ute för Brynäs, eftersom konkurrenterna runt slutspelsstrecket också låg under i sina matcher. Men Jonathan Sigalets 4–2 efter 6.45 i tredje akten var tungt.

Brynäs lagkapten Jacob Blomqvist vill inte kommentera torsdagens match.

- Sett över hela säsongen har vi inte varit tillräckligt bra, säger Blomqvist.

- Vi har inte varit tillräckligt jämna och konsekventa.