Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lagkaptenen Jacob Blomqvist bröt sin måltorka och hans Brynäs sin förlustsvit mot Malmö.

Brynäs bröt förlustsviten

Läget var knivigt och slutspelet på väg att glida ur händerna för Brynäs. Då bröt lagkaptenen Jacob Blomqvist sin 20 matcher långa måltorka och visade vägen tillbaka över strecket igen:

Brynäs kom till torsdagskvällens match i Gavlerinken med sex raka förluster och endast två vinster på de tio senaste matcherna.

Det är över en månad sedan man senast vann hemma den 2 februari, även då mot Malmö.

Lägg därtill att Brynäs har parkerat i botten av listan över antalet gjorda mål ända sedan grundserien drog igång i september så förstår ni läget.

"Inget att förlora"

Att Gävlelaget dessutom är indraget i ett trelagsslag om den sista åttondelsfinalplatsen och halkade ner under strecket till tolfte platsen i tisdags blev droppen:

- Vi kom till ett läge då vi sa att nu har vi inget att förlora längre. Vi har bara allt att vinna och sa att idag då börjar det. Vi ska bara gå ut och njuta och göra en så bra prestation som möjligt för när vi gör det så vinner vi, säger Jacob Blomqvist.

Brynäskaptenen bröt isen när han på en passning in i slottet från Tomi Sallinen direktsköt 1–0 via ribban och upp i nättaket efter 6.50 av första perioden.

Bröt lång måltorka

Målet var Blomqvist första efter en 20 matcher lång måltorka.

- Det har varit frustrerat! Man vill hjälpa till men det har varit klubbor och stolpar i vägen. Det har varit tungt att vara i en sådan period. Så det här var underbart. Speciellt att spräcka måltorkan på hemmaplan, säger Blomqvist och fortsätter:

- Det kändes som att det var ett ok borta från axlarna i dag. Viljan att vinna var större än rädslan att förlora och det ser man ganska tydligt på agerandet ute på isen. Det var det här extra, lite mer glöd i ögonen. Vinna eller försvinna och då höjde sig alla.

För plötsligt flöt det mesta på för Brynäs som gjorde 2–0 via en Malmöskridsko i början av andra perioden och som efter två snabba mål i slutet av samma period ledde med 4– 1 inför den tredje, som blev dramatisk.

Malmö ökade farten, reducerade två gånger om och det var många Brynäshjärtan i halsgroparna på läktaren när gästerna pressade på.

- Men vi lyckades hålla emot och hålla ut, konstaterar Jacob Blomqvist med ett brett leende.

Nu återstår tre omgångar där Gävlelaget möter Rögle hemma, Linköping borta och avslutar mot Frölunda borta.