Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Centern Ted Brithén och hans Rögle åkte ut med 0–2 i matcher mot HV71 i åttondelsfinalen. Jönköpingslaget vann det andra mötet med 4–3 efter förlängning.

Brithén efter uttåget: "Jag är väldigt stolt"

Första slutspelsfesten på 25 år tog slut efter två matcher. Rögle åkte ut i åttondelsfinalen mot HV71 efter förlängning.

Det kokade i ishockeyladan i Ängelholm när Rögle bjöd på den första slutspelsmatchen på 25 år. Lite mer än halvvägs in på den första förlängningsperioden tog festen slut när Markus Lauridsen avgjorde för HV71 (4–3) och skickade Jönköpingslaget till kvartsfinal via 2–0 i matcher.

- Det är tungt att säsongen är över, säger skåningarnas poängkung Ted Brithén.

Han satte 1–0 redan efter 39 sekunder och efter den första perioden ledde Rögle med 3–0. Efter den andra akten hade HV kvitterat till 3–3.

- HV gör ett bra jobb. Det är tillfälligheter som gör det, säger Brithén.

Centern var med och tog SM-guld med just HV71 2017, men vände inför den förra säsongen tillbaka till Rögle och nordvästra Skåne. Då missade Rögle slutspel, men den här säsongen blev Ängelholmslaget nia i SHL och tog sig till åttondelsfinal. Klubbens första slutspel sedan 1994 och blott det andra i historien.

- På så sett är jag väldigt stolt över grabbarna i omklädningsrummet. Att komma tillbaka efter den tuffa starten. Det är ett väldigt tajt gäng där inne som håller ihop i ur och skur, säger Ted Brithén.

TT: Det var en magisk stämning här inne i arenan. Vad säger du om ert stöd?

- Helt fantastiskt. Jag ser fram emot kommande säsonger och att få uppleva sådan här stämning ännu mer. Och gå längre i slutspel, säger Ted Brithén.