Komfortabel premiärseger för BKF Falkenberg

BKF Falkenberg fick en smakstart på säsongen med en seger på direkten. - Det var faktiskt en riktigt bra match av oss, sa Johan Helldén.

ANNONS
|

Team Alingsås var laget som slogs tillbaka i seriepremiären - dessutom med klara siffror.

– Det blev 12-8 till oss och efter tre serier kändes det klart, sa Johan Helldén som inte riktigt visste var han hade sitt gäng.

– Vi har ju knappt spelat någon träningsmatch alls på grund av rådande situation med corona (lagledaren Mikael Olsson stannade för övrigt hemma då han befinner sig i riskzonen). Visst, vi har spelat mot varandra internt, men det blir inte samma fokus. Därför vet man inte var man står, men vi hade en tydlig bild hur vi skulle fokusera på vårt, sa Helldén som efter tre serier valde att byta ut sig själv.

ANNONS

– Gustav Gunnarsson fick komma in i stället. I det här läget är det viktigt att alla får matchserier.

Hur skötte han sig?

- Helt okej. Det var spänt första slaget för honom, men man kan inte bli av med det om man inte får träna, resonerade Johan Helldén.

Överlag visade BKF Falkenberg fin och jämn klass matchen igenom.

– Vi gnetade på och hade många bra resultat. Team Alingsås sökte efter något som inte fanns medan vi körde vårt race och hade tålamod.

Just på grund av corona finns det spelare som också befinner sig i riskzonen?

– Vi har ändå ett ganska ungt lag, två av våra nyförvärv är under 30. Problemet är att lagen i serien har åtta, nio spelare som är bra. Sedan är det ett hack ner till reservlaget. Är det två, tre stycken i huvudlaget som får symptom får de ju inte spela. Nu kom Alingsås med sitt bästa lag. Hos oss tycker jag vi har en bredare trupp än i fjol och återväxten finns. Det gäller bara att hålla fokus.

Mikael Larsson (890), Magnus Larsen (877) och Fredrik Nertling (859) var bäst rent kägelpoängmässigt.

– Mikael Larsson är alltid bra, Magnus också. Alla var stabila idag, sa Johan Helldén.

ANNONS
ANNONS