Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Magnus Larsen och de övriga i BKF Falkenberg får inte chansen att göra upp om en slutspelsplats. Bild: Robert Boman

Eget initiativ kan spela klart säsongen trots inställda matcher

Resterande matcher och slutspelet i Elitserien i bowling ställs in. Men ett initiativ kan ändå se till att kloten fortsätter att rulla.

Svenska Bowlingförbundet tog beslutet som många andra idrottsförbund har tagit under den senaste veckan, att ställa in seriespel och SM-tävlingarna.

- Det är naturligtvis tråkigt, men under de omständigheterna som råder förstår jag beslutet fullt ut. Hälsan går ju före allt annat. Vi får rätta oss efter vad de säger, säger Mikael Olsson, tränare i BKF Falkenberg.

Kan slutföra säsongen på annat vis

Laget låg på en sjätteplats i tabellen och hade chans på slutspel.

- Det är sånt som känns lite bittert.

Men säsongen kanske trots allt inte är över. Team Clan i Nässjö har gått ut på Facebook med ett initiativ att försöka genomföra resterande matcher.

- Vi skulle i så fall spela de helgerna där det egentligen var seriespel. Då spelar man hemma själv och ringer in ett resultat. Sen om det blir någon typ av final, det får vi se. Vi ska ha ett möte ikväll och se hur vi går vidare, säger Olsson om initiativet som klubben själv får anmäla sig till.

Hårt slag mot bowlinghallen

Trots det inställda seriespelet kommer verksamheten att fortgå som vanligt.

- På träningarna är det bara vi i klubben som är på plats och det är inte mycket vanligt folk i hallen. Det anser jag inte som något farligt. Det är som att handla eller gå ut och äta. Det blir ju andra förutsättningar om det skulle uppkomma ett fall.

Han säger att det negativa beskedet om den inställda säsongen är ett hårt slag mot bowlinghallen i Falkenberg.

- Vi i klubben får dra vårt strå i stacken för att sponsra bowlinghallen. Nöjesbowlingen kommer nog minska en del, det blir nog tufft.

Läs mer om bowling här

Fler lokala sportnyheter hittar du här