BKF Falkenberg och Dennis Johansson fick med sig tre poäng i Elitserien.
BKF Falkenberg och Dennis Johansson fick med sig tre poäng i Elitserien. Bild: Håkan Johansson

BKF Falkenberg tog tre poäng i Elitserien

Dubbla matcher i Skåne. Tre poäng åkte med BKF Falkenberg hem i bagaget. - Det hade jag tagit på förhand, det är jag jättenöjd, sa BKF Falkenbergs Mikael Larsson efter 10-10 mot IS Göta och 11-9 mot Kulladals BS.

ANNONS
|

BKF Falkenberg inledde sin helg i Elitserien i Helsingborg, mot IS Göta. Efter två serier hade gästerna en betryggande ledning med 7-4.

– Men så klämmer de till med 2052 poäng. Vi spelade inte dåligt utan de spelade riktigt bra. Vi hade inte en chans mot deras tredje serie.

BKF Falkenberg tappade ledningen i sista serien

Inför avslutningen stod det 8-7 i Falkenbergs favör.

– Det kunde gått hur som helst i de sista serierna.Men det var surt att vi inte vann. Jag tyckte att vi var lite bättre, sa Mikael Larsson om 10-10-matchen.

Därefter bar det söderut, men med ett matstopp innan man kom fram till Malmö.

ANNONS

– Vi gör en jättebra match. Vi gillar Baltiska hallen, vi spelar alltid bra där. Jag tror att det är tredje året i rad vi slår dem där. Man har gott självförtroende när man kommer dit.

Förlängde sviten i Baltiska hallen

Även i denna match hade BKF Falkenberg ledningen inför den tredje serien. Men Kulladals BS vann med 4-1 och ledde inför den sista serien med 8-7.

– Där har vi två banpar som drar iväg. Med ganska god marginal vinner vi sista serien och tar hem matchen, sa Mikael Larsson.

Mellanrummet mellan matcherna var fem och en halv timme. Hur är det att spela så tätt?

– Det känns lite i kroppen faktiskt, främst i rygg och ben.

ANNONS