Finländaren Tuukka Rask storspelade i Boston mål.

Boston en match från Stanley Cup-final

Boston kan avgöra semifinalserien redan i match fyra, sedan laget besegrat Carolina i tredje raka mötet i Stanley Cup-slutspelet i ishockey. Finländske målvakten Tuukka Rask räddade 35 av 36 puckar i mötet som slutade 2–1 till bortalaget.

|

Tuukka Rask inledde matchen starkt och gjorde 20 räddningar bara i den första, mållösa perioden.

- Vi fick kämpa, säger Tuukka Rask i en intervju på isen direkt efter matchen.

I början av andra perioden fick Joakim Nordström något turligt pucken vid offensiv tekningscirkel och kunde kyligt passa Chris Wagner som gav Boston 1–0-ledning.

Ledningen utökades i powerplay då Brad Marchand satte matchens andra mål.

Rask hyllar Bostons laginsats och säger att matchen slutade som den gjorde tack vare att lagkamraterna tog hand om de puckar som han själv inte kunde ta.

- Det blir inte några andra chanser (för Carolina) eftersom killarna tar hand om returerna, säger Rask.

I slutet av andra perioden lyckades ändå Carolina ta sig igenom försvaret och Calvin de Haan jämnade ut ställningen till 2–1. Det var de Haans första Stanley Cup-mål någonsin, på 27 spelade matcher.

Rask berömmer motståndarna men säger att Boston, som leder med 3–0 i matcher, siktar på samma strategi nästa gång lagen möts.

- I dag var ett bra exempel på vad Carolina går för. De forecheckar hårt och de stänger ytor på isen, det finns inget utrymme kvar. Det är ett tufft lag att möta.

På frågan om hur Boston förbereder sig inför nästa match, som spelas natten mot fredag svensk tid och som kan bli avgörande, säger han att de ska matcha den här insatsen – minst.