Wersäll skeptisk till återstart

Tanken är att Varbergs BTK ska spela nästa omgång i mitten av mars. Caroline Wersäll är skeptisk. - Hade jag fattat beslutet hade vi inte kört. Det är viktigare att få bukt på pandemin än att spela serier, säger hon.

ANNONS
|

När förbundet presenterade sin plan för återstart av högsta serierna i pingis är datum 13-14 mars satta för Superettan dam där Varbergs BTK spelar.

På förbundets hemsida finns fyra olika scenarion presenterade.

– Det känns ganska orimligt. Ska vi sätta igång i mars eller april när läget ser ut som det gör? Och blir det i maj, då är det strax sommar. Hur gör man då? undrar Varbergs BTK:s Caroline Wersäll.

Bra kommunikation med Svenska bordtennisförbundet

Hon beskriver kommunikationen med Svenska bordtennisförbundet som ”jättebra”.

– Ja, de har mejlat ut till oss klubbar och man har fått säga sitt. Andra har sagt att ”vi vill spela”, från Varbergs håll, nej jag vet inte, säger Wersäll med tveksamhet i rösten.

ANNONS

Wersäll fortsätter:

– Det är många som vill och det förstår jag, men nu handlar det inte om vad man vill.

Superettan dam är definierad som ”yrkesmässig verksamhet” av förbundet. Det får också Wersäll att reagera.

– Jag har förståelse för om man lever på sin idrott, det har jag också gjort, för länge sen, men det är ingen som gör det idag i Superettan. Därför är det inte så viktigt att spela ut den här säsongen, tycker Caroline.

Tanken är att man ska spela sammandrag.

– Det har vi gjort hela tiden, men nu är meningen att dela upp det och köra halva sammandrag. Jag kan ju bara tala för egen del. Jag har inte så stor lust att träffa en massa folk från olika delar av Sverige. Jag kanske vill ha den där vaccinationssprutan först...

Det låter som du inte tror på det här?

– Att vi kör igång i mars, nej det tror jag inte kommer hända.

Läs mer: Seriespelet drar igång igen för elitklubbarna

ANNONS