Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Robert Eriksson, längst till höger, kan tänka sig leda FBTK även till hösten, men är också knuten till den belgiska ligan. Bild: Roger Larsson
Robert Eriksson, längst till höger, kan tänka sig leda FBTK även till hösten, men är också knuten till den belgiska ligan. Bild: Roger Larsson

Vinst i sista matchen och Eriksson lämnar dörren på glänt

En snygg avslutning och nu är uppdraget slutfört för Robert Eriksson.
- Det är alltid kul att avsluta med flaggan i topp, säger han efter Falkenbergs BTK:s 4-1-viktoria mot Kävlinge.

– Marginalen till sjätteplatsen är betydligt närmare än åttonde. Det här var An Shus bästa match för säsongen. Kul att han fick vinna två matcher. Greken (Anastasios Rionitis) hade stora chanser att vinna första matchen men tappade bort sig lite. Charlie (Widing) gjorde vad han skulle och vann mot deras trea, summerar Robert Eriksson.

Det blev till slut inga problem att hänga kvar i Pingisligan.

– Vi har vunnit mot de lagen vi ska vinna mot och jag tror vi vann tre av de sista tio matcherna. Vi får kriga på nästa säsong.

Hur gör du?

– Jag skrev ett korttidsskontrakt då min liga i Belgien lade ner. De är sugna att ha tillbaka mig till hösten. Samtidigt är det här ett jätteroligt alternativ att spela och leda på hemmaplan. Jag har en bra dialog med Falkenberg.

Skulle det kunna gå att kombinera?

– Det är speciella regler. För svensk del går det bra. Men i Belgien får man bara ha en spelare per lag som spelar i flera ligor. I mitt belgiska lag finns också Simon Arvidsson (Halmstads BTK). Tar han den kvoten finns inte möjligheten för mig. Jag tror det blir svårt kombinera. Jag har ett vanligt jobb och småbarn också, så en klubb räcker bra.

Är det upp till FBTK?

– Det är upp till båda parter. Vi kommer nog ha en tät dialog närmaste veckorna om var planeten ligger, men jag känner ingen jättestress. Det är april än så länge och väldigt ovisst ute i Europa.

Läs mer: FBTK säkrade kontraktet

Läs mer: Elitklubben vill varna andra för Kungsbackaföretaget

Läs mer om bordtennis här

Fler lokala sportnyheter hittar du här