Varbergs BTK riskerar att uteslutas från Superettan

Dubbla walkovers under premiärhelgen. Och nu ett pappersstrul som riskerar att skicka laget ur Superettan. Det har inte varit någon rolig höst för Varbergs BTK:s damer.

ANNONS
|

Efter att inte ha fått ihop lag till de två första seriematcherna kom Varbergs BTK till årets andra sammandrag med fyra spelare.

Men väl på plats började nya problem.

– När vi kommer till hallen så säger överdomaren till oss att Anna (Månsson) inte får spela, säger spelande lagledare Caroline Wersäll.

Månsson tillhör egentligen Falkenbergs BTK men var under förra säsongen utlånad i seriespel till VBTK. Lånehandlingarna behöver dock lämnas in inför varje säsong, något som varken klubben eller Wersäll kände till.

– Jag satt i telefon med kansliet och de kände inte heller till det, säger Wersäll.

ANNONS

Strax före lagets första match, mot BTK Frej, kommer överdomaren fram igen.

– Då säger han att Alexandra (Sandéhn) inte heller får spela då hennes lån inte heller fanns registrerat, säger Wersäll.

Alexandra Sandéhn är ny för säsongen och hennes lånehandlingar har skickats in till Svenska Bordtennisförbundet. Men enligt SBTF har de inte kommit fram.

– Jag har själv sett kopian med hennes underskrift. Informationen som hade nått mig var att allt skulle vara fixat, säger Wersäll.

Varbergs öde ligger hos förbundet

Laget valde att låta Sandéhn spela i hopp om att få rätt. Alternativet hade varit att spela med endast två spelare.

Nu ligger Varbergs öde helt i händerna på SBTF som får avgöra huruvida laget ska uteslutas ur seriespelet eller ej.

– Om förbundet tänker till så borde de vara schyssta. Det är ingen som har gjort fel med mening utan det handlar om ett ärligt misstag, säger Wersäll och fortsätter:

– Det finns inte jättemånga damspelare och framförallt finns det inte så många äldre spelare som valt att fortsätta. Det kan vara nyttigt för de unga att både se och möta oss som faktiskt har varit riktigt bra en gång i tiden, säger Wersäll som har mångårig erfarenhet av spel med landslaget.

ANNONS

Hur gick matcherna då? Jo Varberg vann med 6-0 mot både BTK Frej och Boo. Frågan är bara om segrarna kommer vara värda någonting i slutändan.

ANNONS