Toppenspel av Diaw

Ibrahima Diaw är på vinnarstråt. På måndagen kom fjärde raka vinsten.…

ANNONS
|

Bordtennis: Pingisligan

– Jag försöker bara spela mitt spel och vara fokuserad, säger den franske succémannen efter 4-2 mot Österlen.

Efter den sensationella vinsten mot Eslöv var det en viktig match som väntade för FBTK. Österlen borta. Och Ibrahim Diaw började med att slå Filip Szymansk med 3-1 och ge FBTK en bra start.

- Det kändes som om jag hade kontroll på matchen från början, sa han.

Och när Padasak Taniviriyavechakul i det femte setet vände 0-4 till 9-4 och setvinst med 11-6 var Falkenberg i bra läge med 2-0-ledning.

- Det var inga dåliga bollar som han vände med. Han dundrade in några bollar med forehand och vi kunde faktiskt ha vunnit med 4-0, sa coachen Erik Åhman.

ANNONS

För Alexander Franzen slog David McBeath med 31 och Padasak skulle göra processen kort med Filip Szymanskmen tappade sitt spel.

- Han ledde med 1-0 i set och 5-0 men blev sedan konfunderad framförallt i servereturerna. ”Alex” gjorde en bra match mot McBeath, som han föll mot senast. Nu hade han förberett sig bättre och visste hur han skulle spela.

När de två sista matcherna spelades så hade Ibrahima Diaw redan avgjort med en ny seger mot Viktor Görman (Man får kasta in en ny spelare som helst i sista matcherna) så Franzens förlust mot Loic Bobillier spelade ingen roll.

FBTK är nu serietvåa.

- Vi har gjort tre bra matcher och med lite tur hade vi tagit poäng mot Rekord också. Men man kan inte få med sig allt och jag vet hur fort det kan svänga. Men det här känns kanon, sa Erik Åhman.

FBTK-coachen berömde Ibrahima Diaw.

- Han har ju fyra raka segrar nu och har ett verkligt tufft spel i sig, kraftfullt helt enkelt. Det känns som om han håller en bra nivå i alla matcher. Jag visste att han var bra, men än ändå lite överraskad över hur bra han är.

ANNONS
ANNONS