Falkenbergs bordtennisklubbs (FBTK) lån från Halmstad Charlie Widing.
Falkenbergs bordtennisklubbs (FBTK) lån från Halmstad Charlie Widing. Bild: Per Hällström

Svenska Bordtennisförbundet pausar elitspel till 31 januari

All tävlings- och serieverksamhet stoppas. Det var Svenska Bordtennisförbundets besked på torsdagen.

ANNONS
|

Coronavirusets negativa trend har tvingat Svenska Bordtennisförbundet till ett nytt beslut. I stället för att låta spelet i Pingisligan och Superettan fortgå, väljer de nu att pausa all tävlings-och serieverksamhet – till den 31 januari. Ett bra beslut, enligt Falkenbergs BTK:s ordförande Tommy Lindskog.

– Det är bara att finna sig i. Personligen tycker jag att det var ett klokt beslut. Hur man än resonerar så måste hälsan alltid gå först, säger han.

För Falkenbergs bordtennisklubbs del innebär det att alla matcher fram till den 31 januari ställs in. Men de kan fortfarande hålla igång träningen. Det innebär att det just nu enbart är ungdomsgrupper födda 2005 eller senare och elitspelare i hallen. Så har det varit sedan den 3 november.

ANNONS

– Det är ju så här: Det påverkar verksamheten på matchnivå men inte på träningsnivå. Elitspelare som har detta som försörjning kan fortsätta sin träning, men givetvis anta alla försiktighetsmått som finns, säger Tommy Lindskog.

Hur seriespelet kommer att se ut efter pausen är ännu oklart, men Lindskog hoppas på att det enkelt går att lösa med tätare matcher.

– De (Svenska Bordtennisförbundet) skrev i sitt beslut att planering redan pågår för att sy ihop ett vettigt program. Det är möjligt att det blir lite tätare matcher. Vi har tyckt att det är lite glest med en match var fjortonde dag. Det kan hända att man lägger en i veckan. De har två månader på sig att arbete med detta. Det lär ju underlätta, att de inte behöver jäkta fram någonting, säger han.

Läs mer: Falkenberg föll i derbyt mot Halmstad

ANNONS