An Shu har hållit igång med träning och sparrat med före detta FBTK:are under uppehållet.
An Shu har hållit igång med träning och sparrat med före detta FBTK:are under uppehållet. Bild: robert boman 730606

Intensiv vår att vänta för både Falkenbergs BTK och Varbergs BTK

Falkenbergs BTK har inte spelat match sedan november. Nu har Svenska bordtennisförbundet tagit beslutet att Pingisligan återupptas i slutet av februari. Varbergs BTK i Superettan dam får dock vänta ända till mars.

ANNONS
|

FBTK hann bara spela fyra matcher i Pingisligan under hösten innan serien pausades på grund av coronapandemin.

Men under måndagen meddelade förbundet hur planen ser ut för en återstart. Från början var det sagt den andra februari.

– De skjuter på det i tre veckor. Med tanke på att det i de tre regionerna där smittan ökar mest, Blekinge, Skåne och Halland återfinns fem av åtta lag i Pingisligan tycker jag det är ett klokt beslut, säger FBTK:s ordförande Tommy Lindskog.

Möter Kävlinge den 23:e

För Falkenbergs del, som ligger näst sist i tabellen, möter man Kävlinge borta tisdagen den 23:e februari. FBTK kommer kunna mönstra samma gäng säsongen ut.

ANNONS

– Vi har inte förstärkt eller försvagat kring transferfönstret. Vår grek (Anastasios Riniotis) har varit hemma och tränat. Charlie (Widing) har kunnat träna i Halmstad och An Shu, som jobbar heltid på Gekås, har tränat med före detta FBTK:are i Falkhallen, säger Tommy Lindskog.

– Elitspelare får ju träna - även i Falkhallen trots att den formellt är stängd. Så det har varit status quo förutom att spela seriematcher. Spelet är inte på något sätt farligare nu än när vi är utan smitta, säger Tommy och fortsätter:

– De står ganska långt ifrån varandra vid bordet. Och pingis är inte en kontaktsport på så vis.

Problematiken är resorna till och från matcher. Pingisen har inga stora trupper. Och färdas därför i minibussar oftast.

– En person med smitta smittar ett helt lag bara genom att sitta i en minibuss i 20 mil. Det går liksom inte att hålla två, tre meters avstånd där.

I och med förskjutningen kommer matchschemat bli tätt under våren.

– Ja, det kommer bli väldigt komprimerat. I mars blir det en match i veckan och i april har vi också fyra matcher. De sista fem omgångarna spelas i stort sett under fjorton dagar.

ANNONS

Spel i Pingisligan och Superettan klassas som ”yrkesmässig verksamhet”. Samtidigt placerar förbundet Superettan dam under kolumnen ”övrigt nationellt seriespel och tävlingar”. Första seriehelgen för Varbergs BTK:s damer blir 13-14 mars.

Läs mer: Wersäll skeptisk till återstart

Läs mer: Förbundet pausar elitspel

ANNONS