Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
 Kommer tillbaka till Falkenberg. Förre falkenbergsspelaren Ulf "Tickan" Carlsson ska försöka få sina Halmstadsspelare att slå Falkenberg. Bild: Bildbyrån

FBTK ska se till så inte ”Tickan” får fira

Falkenbergs BTK känner sig som lillebror mot Halmstad och slår ur underläge. – Det passar oss nog ganska bra, säger coachen Erik Åhman inför SM-kvartsfinalen.

BORDTENNIS: SM-kvartsfinal
De båda lagen har stött på varandra 66 gånger i högsta ligan. Och Falkenberg har bara vunnit en match på de senaste 15. Det var i höstas då man slog tillbaka HBTK hemma med 4–1.
Då var inte Halmstads kines Han Chuan Xi med. Det var han senast då HBTK vann med 4–1.
– Visst är han bra, men inte omöjlig, Padasak vann ett set och Ibrahima två mot honom. Och jag känner att vi har goda chanser att slå honom, säger Erik Åhman.
Både Padasak Taniviriyavechakul och Ibrahima Diaw var med långt fram i seten mot Han Chuan Xi.
– Han har ju bara förlorat en match i serien och det gör att exempelvis Harald Andersson kan slappna av lite mer när han spelar istället för att känna press att vinna sina två matcher.
Det som talar för FBTK är att laget är jämnstarkt. Alla spelare har chansen i sina matcher.
– Det känns som om vi är i bra form. Killarna har tränat bra i veckan och det finns ingen rädsla att gå in i slutspelet. Det blir lite extra tändning när det är ett hallandsderby.
Laguppställningen är inte officiell, men allt talar för att Falkenberg ställer upp med samma lag som slog Söderhamn senast och Taniviriyavechakul och Diaw kompletteras av Alexander Franzén.
– Det är ju vår basuppställning och det gäller att alla spelare är i bra form, som mot Söderhamn.

"Tickan" fyller år

På söndagen fyllde Halmstads tränare Ulf ”Tickan” Carlsson 56 år och hoppas på en försenad födelsedagspresent.
– Jag ska påminna grabbarna om det..., säger ”Tickan” inför mötet mot sitt gamla lag i Falkhallen.
Carlsson är född och uppvuxen i Falkenberg och det var i FBTK han fick sitt stora genombrott som spelare under sent 70-tal.
Känns det speciellt för dig att det är just FBTK som ni möter?
– Jag har mött dem så många gånger att jag kommit över det, men visst var det värre för 7-8 år sedan. Då var det lite jobbigt. Klubben ligger mig varmt om hjärtat och betydde mycket för mig genom karriären.
– Det är spännande med derby. Både vi och FBTK är jämna och det lag som har bäst dagsform kommer att dra det längsta strået.

Läs mer om bordtennis här

Fler lokala sportnyheter hittar du här