Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

An Shu vann sin första singel, men tvingades avstå vidare spel på grund av en känning i ett knä. Bild: Robert Boman
An Shu vann sin första singel, men tvingades avstå vidare spel på grund av en känning i ett knä. Bild: Robert Boman

Falkenbergs BTK slog Kävlinge i återstarten av pingisligan

105 dagar sedan senaste matchen.
Då vann Falkenbergs BTK mot BTK Kävlinge.
– En jätteviktig trepoängare i bottenstriden, säger spelande lagledare Robert Eriksson.

Äntligen är pingisligan igång igen efter långt, långt, långt uppehåll. Trots att det hade gått mer än tre månader sedan Falkenbergs BTK förlorade derbyt mot Halmstad BTK så visade laget inga större tecken på ringrostighet.

An Shu inledde bortamatchen mot Kävlinge med att vinna sin singel, där Willhelm Kindblad stod för motståndet. På banan bredvid gjorde Anastasios Riniotis processen kort med Magnus Lundstedt. Greken vann i tre raka set och släppte bara ynka nio poäng.

Charlie Widing förlorade sin första singel mot Magnus Molin, men talangen repade mod genom att besegra Magnus Lundstedt i tre raka set.

3–1 och FBTK hade slagläge. Då föll Anastastios Riniotis mot Willhelm Kindblad.

– Han slarvar bort sin match lite grand, annars såg han jättefin ut. Jag tror att han har goda möjligheter att vinna två matcher på torsdag, säger spelande lagledare Robert Eriksson.

I den avgörande singeln avstod An Shu spel. I stället fick Robert Eriksson själv kliva in. 35-åringen visade var skåpet skulle stå och slog hemmaspelaren Magnus Molin i tre raka set.

– Jag kommer nog spela någon match här och var när det behövs. Nu hade An Shu lite känningar i ett knä efter första matchen. Det är lyxen med att vara fyra spelare. Då kan man göra ett skifte inför andra rundan. Det var inte planerat, men det blev en bra lösning, säger Eriksson.

Han fortsätter:

– Jag opererade handleden i somras, så det var länge sedan jag spelade. Det var roligt att spela igen utan att ha ont. Nerverna höll sig borta.

Falkenbergs vann lagmatchen med 4–2.

– Man kan inte säga något annat än att det var en lagseger eftersom vi vann varsin match. Det var fantastiskt skönt. Vi tog chansen när de saknade sin belgare (Yannick Vostes).

På torsdag väntar en tuffare utmaning. Då åker Falkenbergs BTK till Stockholm för att ta sig an serieledande Spårvägens BTK.

– Spårvägen är ett bättre lag, men samtidigt har de överpresterat. Det är absolut inte ett bättre lag än Eslöv och Halmstad. De kanske är uppe i Söderhamn-nivå. Det är inget lag som är omöjligt att slå, avslutar Eriksson.

Läs mer om bordtennis här

Fler lokala sportnyheter hittar du här