Falkenbergs BTK har truppen klar för Pingisligan

En dålig ekonomi och ett elitlag utan tränare. Då ställs hoppet till ett grekiskt nyförvärv.

ANNONS
|

Redan före coronakrisen hade Falkenbergs BTK det jobbigt ekonomiskt. Men det senaste halvåret har situationen förvärrats.

– Det var många arrangemang som vi skulle ha hjälpt till på som försvann och därmed också många intäkter, säger FBTK:s kassör Micael Godtman.

I somras uppgav tränaren Mikael Stålbro att hans framtid med laget var osäker. Och i veckan stod det helt klart att han lämnar.

– Mikael har fått en heltidstjänst som tränare i BTK Rekord i Helsingborg. Men det är inga problem oss emellan, vi kunde bara erbjuda en deltidstjänst. Jag har full förståelse för hans val, säger Godtman.

ANNONS

Nyförvärv från Halmstad och Grekland

På spelarfronten stod det tidigt klart att Padasak Tanviriyavechakul inte skulle vara kvar. Dessutom lämnade Alexander Franzén för seriekonkurrenten Munkedal.

An Shu finns dock kvar i truppen och får sällskap av en ung svensk talang och en rutinerad grek.

– Vi kommer ha Charlie Widing från Halmstad med oss i seriespelet. Han kommer sköta sin träning där, men spela med oss, säger Godtman.

Widing kom tvåa i U20-SM i mars och har representerat Sverige på UEM.

– Sen har vi gjort klart med en grekisk spelare, Anastasios Riniotis som kommer komma hit och spela matcher, berättar Godtman.

Även här har Halmstad ett finger med i spelet. Tipset om 37-årige Riniotis kom från HBTK-spelaren Simon Arvidsson som haft honom som lagkamrat i Belgien. Riniotis har som bäst varit rankad runt 250 i världen.

Hur bra är Riniotis?

– Han kommer vinna matcher, men det kommer bli tufft. Man vet aldrig hur det blir i ett nytt land, säger Godtman vars lag också har kvar Elliot Norling som ”fyra”.

– Det är en billig trupp som vi har byggt med tanke på den icke-ekonomi som vi har.

Fortfarande ingen tränare på plats i Falkenbergs BTK

Och med mindre än tre veckor kvar till seriestart är det ingen ny huvudtränare på väg in i föreningen.

ANNONS

– Vi ser det inte som något jätteakut. Charlie tränar i Halmstad och Riniotis sköter sin träning själv på hemmaplan.

Blir målsättningen att hålla sig kvar?

– Ja det är vår förhoppning. Det är många lag vars stjärnspelare stoppas av corona, man vet inte riktigt vad lagen kommer ha för spelare, avslutar Godtman.

Läs mer: Pingislegendaren Ulf ”Tickan” Carlsson om sin tumör

ANNONS