Anastasios Riniotis förlorade sin första singel mot Alex Naumi, vilket gjorde det svårt för FBTK att ta poäng.
Anastasios Riniotis förlorade sin första singel mot Alex Naumi, vilket gjorde det svårt för FBTK att ta poäng. Bild: Robert Boman

Falkenbergs BTK förlorade mot Eslöv

Falkenbergs BTK förlorade mot topplaget Eslöv. FBTK:s lagledare Robert Eriksson ser ändå glaset som halvfullt.
– Det var en helt okej prestation, säger han.

ANNONS
|

Bottenlaget Falkenbergs BTK har det svårt mot lagen på övre halvan i pingisligan. Efter förlusten senast mot serieledande Spårvägen blev det nu nederlag mot Eslöv.

– Vi möter ett bra lag, så det är inget att säga om att vi förlorar i dag. Vi gör det ändå helt okej, säger Falkenbergs BTK:s lagledare Robert Eriksson.

Gästerna från Skåne kopplade greppet direkt och gick upp i 3-0-ledning. Eriksson pekar på att Anastasios Riniotis första singel mot Alex Naumi var lite av en nyckelmatch.

– Han måste vinna den om vi ska ta poäng. När han förlorar går luften ur oss lite grand. Han gör en ganska dålig match och det är synd. I andra matchen spelar han hur bra som helst.

ANNONS

Det var dock nära att greken gav FBTK en drömstart. Det var bara ett poäng som skilde i femsetaren mot Naumi.

– Det var verkligen minsta möjliga marginal. Han har haft en negativ spiral där han förlorat många set där han lett med siffror som 8-6 och 9-5 och inte lyckats knyta till det. Det var likadant här. Det borde inte blivit ett femte set. Men det är som det är, säger Eriksson.

Riniotis repade mod och vann sin andra singel mot Daniel Kosiba. Robert Eriksson själv gick sedan en femsetare mot Mathias Översjö, men föll på målsnöret.

– Han är favorit mot mig och jag är också ringrostig. Jag har precis haft corona, så jag har inte riktig energi och flås. Jag spelade ganska bra, men Mathias är en bra spelare Jag har mött honom sjukt många matcher och det är alltid jämnt.

Eslöv vann därmed med 4-1.

Eriksson tycker att FBTK ska konservera sin form tills det blir matcher mot lite beskedligare motstånd än topplagen.

– Prestationsmässigt så gör laget en helt okej match och då har vi mött ett bättre lag. Vi ska ta med oss det här spelet i nyckelmatcherna mot Kävlinge och Lyckeby som kommer efter påsk.

ANNONS

Förlusten var FBTK:s femte raka. Laget ligger näst sist i pingisligan.

ANNONS