Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Nej. Ibrahima Diaw hade möjlighet att ordna en poäng till FBTK, men sumpade sina chanser.

Diaw tog inte chansen

Falkenbergs BTK hade tre matchbollar att göra 3–3 mot Rekord. Men Ibrahima Diaw höll inte för trycket. – Det var ju jag som missade, inte han som gjorde poängen, suckade Diaw.

Rekord 4
Falkenberg 2

Tre timmar efter första bollen var spelad tog matchen slut i ett svettigt varmt Idrottens hus. Det hade kunnat bli en poäng för Falkenberg. Ibrahima Diaw hade 10–8 mot Michal Obselo i avgörande set. Matchen var nästan i hamn. Men en snabb serverretur och en forehand nät ut och det var kvitterat.
Diaw fick en matchboll till men den slog han ut.
– Jag är väldigt besviken på sättet jag förlorade. Jag ville verkligen ge laget en poäng för vi hade kämpat så, sa Ibrahima.
Och så hade han fått sätta stopp för en spelare som får pingis kännas som målarfärg torkar. Att Obselo fick avgöra lagmatchen var helt enkelt inte rättvist.
Michal Obselo torkade allt han såg mellan bollarna. Han torkade utsidan av handen framme vid nät. Han torkade utsidan av skorna, först höger sedan vänster. Han torkade bordet flera gånger. Han torkade sig pannan. Han torkade sig med handduken.
Kort sagt, han torkade de 30 personerna i publiken till sömns.
Och sedan var det dags för att serva. Eller ta emot en serve.
– Det blir verkligen ett otroligt konstigt tempo mot honom, menade Alexander Franzén som också fick se sig besegrad.
– Man kommer fel till bollarna på något sätt.
Franzén tråkades ut av Obselo. Men där kunde Franzén stängt matchen i det avgörande setet. Men en servemiss vid ställningen 10–10 blev ödesdiger.
– Där får man inte missa. Jag brukar vara noga på slutet, men det är lätt att man göra något annat med lite nerver i kroppen.
Ännu en femsetare som gick till Rekords favör.
– Vi förlorade tre av fyra femsetare så det var ju verkligen jämnt. Jag tycker att vi gjorde en bra insats i en stenhård match. Lite synd att vi inte fick med oss en poäng, sa FBTK-coachen Erik Åhman.
Padasak Taniviriyavechakul, eller ”Bright” som han kallas, tog hem sin första match. 
Bright spelade snabb och fin pingis mot Mehdi Bouloussa, och även om han låg under med 0–2 i set kändes thailändaren som den bättre spelaren. Han vände med 11–7 i tre raka set.
Mot Simon Arvidsson fick han mer eller mindre bara spela backhand. Det blev för mycket i det femte setet. Där han inte orkade.
– Det visste vi skulle komma, sa Erik Åhman.
Franzén tog en match och avfärdade Mehdi Bouloussa enkelt med 3–1 i set.
 – Där fick jag spelet att stämma bättre. Det blev öppnare och jag kom till bättre.
Erik Åhman var ändå nöjd med sitt lag.
– Det är tre spelare som verkligen kämpar stenhårt.

Läs mer om bordtennis här

Fler lokala sportnyheter hittar du här