Falkenbergs BTK:s vinröda hjältar i An Shu, Charlie Widing, Elliot Norling, Anastasios Riniotis och Robert Eriksson besegrade Lyckeby med 4-1.
Falkenbergs BTK:s vinröda hjältar i An Shu, Charlie Widing, Elliot Norling, Anastasios Riniotis och Robert Eriksson besegrade Lyckeby med 4-1. Bild: Mattias Nilsson

Coachen Robert Eriksson bytte in sig själv - nu är FBTK nära nytt kontrakt

Robert Eriksson bytte in sig själv och bidrog till Falkenbergs seger. Nytt kontrakt är nu mycket nära.

ANNONS
|

En stark kollektiv insats låg bakom Falkenbergs BTK:s 4-1-vinst i måstematchen mot skuggande Lyckeby i botten av Pingisligans tabell.

– Det var länge sen jag vann två matcher. Det var speciellt. Jag är glad för lagets och min insats, säger Anastasios Riniotis som inledningsvis hade lite besvär med med Christoffer Kjellsson men vann till slut med 3-1 i set.

Det blev också vinst i ettornas prestigekamp, mot Khaled Assar, bror till FBTK-bekantingen Omar.

Widing föll i tre raka mot Khaled Assar

Riniotis vann först två raka med 11-10. Därefter tappade han fokus och blev överkörd med 2-11 innan reste sig på nytt och kunde knyta ihop säcken (11-9).

ANNONS

Charlie Widing hade inte så mycket att sätta emot Khaled Assar i sin första match. Därför valde coachen Robert Eriksson att byta in sig själv till nästa match.

– Det är mitt jobb att ta hand om laget och hoppa in i de matcher som behövs. Det är skönt att spela bra när man väl går in, säger Eriksson.

Det blev tre raka set till Eriksson mot Anton Andersson. Han varvade stabilt spel med att ha de berömda marginalerna på sin sida. Som till exempel i första set: ballongplockning långt från bordet - som blev till en nätrullare som dog i bordet på rätt sida till 6-5.

Ytterligare en kantboll kom vid 10-7!

– Ibland har man det med sig, ibland har man det emot sig. Det är bara försöka att kriga på. Något mer kan man inte göra, säger Robert.

Även veteranen An Shu visade fin form. Trots att han slarvade flera gånger vid öppna lägen mot Anton Andersson. Shu vände 5-8 till 9-8. Sedan slog han ut en forehand, missade igen och slog ut så Anton vann med 11-10.

Men sen blev det fart på grejerna!

– Jag missade mycket backhandsmash i första, men det blev bättre i andra, tredje och fjärde, säger An Shu.

ANNONS

Godbiten i fjärde setet gav 9-7-ledning. Här var Shus forehand-diagonal på serveretur hämtad ur den högre pingisakademin.

Två omgångar återstår av Pingisligan. FBTK har Halmstad borta och Kävlinge hemma kvar på sitt schema. Lyckeby möter i sin tur Eslöv hemma och avslutar borta mot Söderhamn. Fem poäng skiljer mellan lagen.

– Det känns skitbra. Det här var en väldigt viktig match och vi har en bra chans att klara oss, säger An Shu.

Robert Eriksson är försiktigt positiv:

– Vi ska inte ropa hej än. Det är sex poäng kvar att spela om och de är fem efter. Vinner Lyckeby båda sina och vi förlorar båda tar de sig förbi. Men det ska mycket till. Vi har satt oss i en bra sits och förhoppningsvis är det klart på torsdag, säger Robert Eriksson.

ANNONS